Naslovna » Ukusni Zalogaji » Glavna klopa » Lešo riba
Blogovi Glavna klopa Ko kuva zlo nemisli Riba i Plodovi mora Ukusni Zalogaji

Lešo riba

Morski specijaliteti.

Sastojci:

1 kg škarpine ili zubatca,

1,5 dl ulja,

2 manje glavice belog luka,

pola veze peršuna,

1 dl belog vina,

1 dl maslinovog ulja, biber, so;

Priprema:

Ribu očistiti od iznutrica i skinuti škrge. Uzeti veći sud (da riba može da stane po dužini), sipati ulje, sitno seckan beli luk, prodinstati da bude staklast, pa staviti ribu i doliti vode do pola ribe, posoliti i pobiberiti. Dinstati na tihoj vatri uz okretanje, poklopljenu. Kad je riba kuvana, prelije se maslinovim uljem, kome je dodat sitno iseckan peršun, belo vino, i ostavi se još nekoliko minuta na vatri.