Kuglice od oslića

Nešto sasvim drugačije.

POTREBNO JE:

700 g oslića, 3-4 kašike limunovog soka, 3 čena belog luka, 3-4 kašike prezli, 2 jaja, 3 kašike vegete, 2 kašike maslinovog ulja, 100 g mocarele, ulje za prženje, prezle za valjanje

ZA TARTAR SOS:

200 ml pavlake, 100 g majoneza, 1/2 kašike kapara, 50 g kiselih krastavčića, biber, 1 kašika seckanog peršuna

PRIPREMA:

Oslič skuvajte u posoljenoj vodi, u koju ste dodali limunov sok. Skuvanu ribu ocedite, ohradite, očistite od kostiju i iseckajte. Dodajte isitnjen beli luk, prezle, jaja, vegetu, maslinovo ulje i narendanu mocarelu. Po želji još malo posolite, i sve dobro umesite. Od pripremljene smese formirajte kuglice, uvaljajte ih u prezle i pržite na zagrejanom ulju do zlatnožute boje. Za tartar umak pomešajte pavlaku i majonez, pa dodajte kapar i narendane krastavčiće. Začinite biberom i dodajte malo prešuna. Ukrasite kuglice prelivom i seckanim peršunom, i uživajte. (Izvor: blic.rs)