Kratko i jasno – postnovogodišnji detoks

Par dana nakon, vjerujemo, ubojitog dočeka Nove godine savršen je za detoksikaciju tijela i pripremu za nadolazeće „napore“. Ako je išta naporno poput tulumarenja…. Ništa ekstremno, ali pokušajte uz puno sna kalorične obroke zamijeniti prirodnim sokovima i voćem. Sretno!

Osim u ovo blagdansko vrijeme, bilo bi dobro da to učinite barem jednom mjesečno. Time ćete svome tijelu dati priliku za odmor, oporavak i pomlađivanje. Pokušajte to baš ovaj vikend. Biti ćete iznenađeni količinom energije kojom ćete se napuniti.

Malo više sna

I san je u posljednje vrijeme luksuz, ali je izuzetno važan dio zdravog načina života. Bez dovoljno sna možete dobiti na težini i svakako

će vam nedostajati energije. Bez dovoljne količine sna tijelo se istroši, a to pokazuje kroz oslabljeni imunološki sustav. Nedostatak volje je još jedan od simptoma neispavanosti. Ako uspijte svome tijelu osigurati 7-8 sati sna svake noći, dajete mu priliku za odmor i oporavak, i snagu za sve što vas čeka sljedeći dan.

Namirnica tjedna: limun

Limun i limunov sok često se spominju kada se govori o detoksikaciji tijela. Priprema je jednostavna – dodati sok od limuna u vodu i piti. Šalica vruće vode s limunom čuda radi vašem probavnom sustavu i garantirano izbacuje toksine iz tijela. (Izvor: Hina,Reuters)