Koja je tajna duge i zanosne kose?

Duga, lepršava i bujna kosa… Za nije prelepo videti takav ukras na ženi ili devojci? Svakako da jeste! Ali da li vam se desilo da ugledate muškarca koji ima tako dobar kvalitet kose i dužinu kose da se prosto zapitate kako je to moguće i zašto vaša kosa nije takva? Odgovor je prost! Tajna je u MASAŽI glave tokom pranja kose!

Verovali ili ne, muškarci koji imaju dugu kosu, mnogo više računa vode o masaži glave i brižnijem pranju koje je jedan od osnovnih preduslova za zdravu i kvalitetnu kosu! Nemojte biti grubi prema sebi kada perete kosu, jer nije kosa dobro oprana samo ako je stisak prstima snažan, već i ako smo dovoljno pažnje posvetili i masaži glave koja dovodi do optimalne dermo-abrazije i stimulacije krvnih sudova tj. mikrocirkulacije, koje zajedno stimulišu dlaku na rast.

Koža glave je izuzetno prokrvljena, pa prema tome, neka pokreti  masaže u toku pranja budu slabijeg stiska i kružnih pokreta po celoj površini! Kombinujte jače i slabije stiske, to ima veliki odraz na krvne sudove! Sa takvim pranjem ste sebi obezbedili i manju mogučnost od glavobolje, manjka koncentracije i mrzovolje! Nije li interesantno koliko jedno brižno pranja kose utiče na toliko stvari? Svedok sam toga da mi se mušterije često posle pranja kose obraćaju rečima:“Progledala sam posle pranja kose“ ili „tek sam se sada razbudio“, a sve je to samo zbog dobre masaže glave!

Zato, ako želite instant dugu kosu, posvetite se masaži, pa čak i kada imate glavobolju ili ste nervozni, častite sebe DOBRIM pranjem kose, i sve se rešava samo od sebe.