Kefir i njegova lekovita svojstva

Kefir je bakterija koja kuvano kravlje mleko za 24 h preradi u ukusno piće. Kefir sa mlekom se čuva u hermetički zatvorenoj posudi na temperaturi od 15- 20 stepeni, može se ostaviti da sazreva i do 48 sati a potom se pije.

Stanovnici Kavkaza piju Kefir od rane mladosti i ne znaju za oboljenja od raka, TVS, želudačnih bolesti i dr. Ovo je ustanovio Profesor Dr. Remeško koji je ceo svoj život posvetio proučavanju Kefira i njegove vrednosti. U Nemačkoj je Dr. Marsoh ustanovio njegovo lekovito svojstvo i sa njim uspešno lečio katar disajnih organa, grčeve u želudcu, čir na želudcu i dvanastopalačnom crevu, zapaljenje creva, zapaljenje bubrega i bešike, ženskih bolesti, povraćanje u trudnoći, a posebne rezultate daje u lečenju svih oblika oboljenja izazvanih gljivicom Candida albicans.

PRIPREMA:

U staklenu posudu ( teglu sa hermetičkim zatvaračem) naliti kuvano hladno kravlje mleko. Pri vrhu posude ostaviti 1-4 cm praznog prostora da posudu ne bi razbila ugljenikova kiselina, a zatim u naliveno mleko ubaciti gljivicu Kefira , pa posudu hermetički zatvoriti. Ovako spremljenu smešu ostaviti u prostoriji sa temperaturom od 15 do 20 stepeni, s tim da temperatura ne pređe 30 stepeni.

Za normalnu upotrebu pripremljeni Kefir nakon 24 h procediti kroz cediljku za supu u posudu za korišćenje. Teglu za spremanje Kefira oprati, pa u nju sipati novo hladno kravlje mleko, ubaciti gljivicu Kefira iz cediljke, hermetički zatvoriti i odložiti na mesto za sazrevanje.

Kefir iz želuca ide direktno u krv. Može se čuvati i upotrebljavati najdalje 48h od spremanja. Kefir se ni momenat ne sme ostaviti bez mleka osim kad se pere. 12h star Kefir proteruje a 48h star zatvara.

Svakih sedam dana Kefir treba temeljno oprati u mlakoj vodi 20-25 stepeni, a zatim ga odmah staviti u novo mleko. Kada se Kefir jako uveća treba ga prilikom pranja podeliti, naliti mlekom i ponuditi prijateljima.

PRIMENA:

 1. Oboljenja nervnog sistema : 1 lit. dnevno
 2. Nesanica : 1 litar dnevno
 3. Oboljenja želuca : pola litra dnevno u toku dva meseca
 4. Bronhitis i astma : pola litra dnevno 2 -3 meseca
 5. Malokrvnost : 1-2 litra dnevno najmanje 3 meseca
 6. Ekcem : pola litra dnevno uz mazanje Kefirom obolelih mesta 2 nedelje
 7. Skleroza : 1 litar dnevno
 8. Visok krvni pritisak: 1 litar dnevno 1-6 meseci
 9. Žuč : 1 litar dnevno
 10. Zatvor: pola litra dnevno Kefira starog 12h
 11. Bubrezi : 1 litar dnevno
 12. Žutica : 1 litar dnevno 2-3 meseca
 13. Želudac i creva : pola litra dnevno. Kiselina nestaje za par dana
 14. Kandida : 1 litar dnevno. Ukoliko je potrebno razblaženim rastvorom uveče isprati vaginalno.
 15. Rak : 1 litar dnevno kao preventiva.

(Izvor: spc.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *