Naslovna » Ukusni Zalogaji » Zimska hrana » Kalabrijski patlidžan
Ukusni Zalogaji Zimska hrana

Kalabrijski patlidžan

 

Pogledajte kako se pravi Kalabrijski patlidzan u nastavku teksta.

Sastojci:

1kg plavog patlidžana, nekoliko čenova belog luka, tri ljute papričice, malo seckanog origana, so, sirće i maslinovo ulje.

Priprema:

Neouljušteni patlidžan iseckajte na kockice, preručite u veću posudu prelijte sirćetom, a posudu prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da stoji dva dana. Nakon dva dana patlidžan dobro ocedite i rasporedite u čiste staklene tegle. U svaku teglu dodajte po čen-dva očišćenog belog luka, nekoliko kolutića ljute papričice, posolite i pospite origanom. Tegle do vrha napunite uljem, hermetički zatvorite i poređajte ih u šerpu sa jedva proključalom vodom. Sasvim smanjite temperaturu i kuvajte sat vremena, pa izvadite iz vode, sačekajte da se ohladi i čuvajte na suvom, hladnom mestu. Ovako konzerviran patlidžan može se konzumirati tri do četiri meseca. (NOVOSTI.RS     )

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...