Naslovna » Unapređenje Zdravlja » Kako vam ovo “crno ulje” može spasiti zdravlje, kosu i ten
Prirodni Lekar Unapređenje Zdravlja

Kako vam ovo “crno ulje” može spasiti zdravlje, kosu i ten

Hladno ceđena ulja su definitivno obeležila ovu eru i pokazala sva svoja delotvorna dejstva na poboljšanje celokupnog zdravlja, ali i izgleda čoveka. Bilo da se koriste u ishrani ili za negu lepote, priorodni preparati daju željene rezultate. Međutim, o ulju crnog kima se zapravo jako malo zna. Otkrivamo vam sva njegova svojstva zbog kojih ce vam ovo ulje biti omiljeno.

Ulje crnog kima je najcenjenije među lekovitim semenima jer ima širok spektar blagotvornog dejstva, ojačava imuni sistem, pomaže u detoksikaciji celog organizma., blagotvorno deluje na disajni, probavni i mokraćni sistem, i na bolju cirkulaciju, ublažava alergiju i astmu, leči uporni bronhitis, hronični kašalj, bolesti želuca i akne, psorijazu, ekcem na rukama i druge oblike dermatitisa.

Ali ono što će interesovati mnoge dame jeste da se ulje crnog kima pokazalo odlično kada je nega kože i kose u pitanju.

Kosa

Gotovo da nema žene koja ne sanja o bujnoj i sjajno kosi kao sa reklame. Uz ulje crnog kima možete baš to i da ostvarite. Dodajte ulje crnog kima maslinovom ulju u odnosu 1:1. Utrljajte u teme i nakon pola sata isperite mlakom vodom. Za bolje zdravlje kose, dodajte ulje semena kokosovom ulju u odnosu 1:2. Sve dobro promešajte i umasirajte u kosu. Operite posle 30 minuta, ovaj tretman učiniće da vaša kosa zablista i da brže raste. Izvor: lepotaizdravlje.rs