Kako ukiseliti beli luk

Vreme je pripreme zimnice, danas vam donosimo recept kako da ukiselite beli luk.

U državama na brdovitom Balkanu se uvek puno pažnje poklanjalo pripremi zimnice i malo koja kuća nije imala makar jednu teglicu kiseliša ili ajvara. Danas se taj trend poprilično promenio što zbog nedostatka vremena, što zbog toga što nas teglica kupovnih kiselih krastavaca izađe skoro jeftinije nego da ih sami kiselimo.

Ali, postoje interesantni recepti koji ne mogu da se kupe, a jedan od njih je sigurno ukiseljeni beli luk, za koji smo recept pronašli na blogu koji nosi ime „Well hung food“.

Potrebni sastojci:

  • Šolja belog vinskog sirćeta
  • Kašičica soli
  • Pola kašičice šećera
  • Timijan
  • Nekoliko zrna bibera
  • Oljušteni čenovi belog luka

Izvor: lifepressmagazin.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *