Naslovna » Ukusni Zalogaji » Zimska hrana » Kako ispeći bundeve u rerni
Ukusni Zalogaji Zimska hrana

Kako ispeći bundeve u rerni

Pisali smo kako da napravite Pire od bundeve.

Pronašli smo za vas nekoliko načina kako da ih pripremite, te koji to začini uz njih pašu najbolje. Međutim, nešto ima u toj bundevi iz rerne, nešto što nas veže sa precima. Ove zime ih, srećom, ima na svakom koraku. Najbolje je da ih pečete u polovinama u rerni šporeta na drva. Međutim, ako to radite u električnom šporetu ne želite čekati satima, zar ne? Predlažemo da bundevu isečete na kriške ili komade, obogatite začinima i prepustite se magiji. Nas u toku ovih jesenjih i zimskih dana mame bundeve u rerni.

Sasvim jednostavno

Očišćenu bundevu presečnu na polovine (ili kriške) malo poprskajte uljem i pecite u rerni dok ne omekani. Kombinujući različite začine možete napraviti slatku, slanu ili ljutu pečenu bundevu. Bitno je da je dobro očitite i posušite ubrusima. Isecite oštrim nožem na kriške i stavite u tepsiju. (Ako pečete polovinu velike bundeve, tepsija čak neće biti potrebna).

Ljuta i slana

U komadima i kriškama bundeva se, smeštena u tepsiju, peče na 200C 45 minuta do sat vremena. Možete komadiće uvaljati u maslinovo ulje, so, biber, ruzmarin, žalfiju, majčinu dušicu, ali i ljutu papriku. Odličnog je ukusa i sa mlevenim kuminom.

Ako pravite slanu komadiće ili kriške bundeve obložite uljem ili puterom, solju, biberom i mlevenim kuminom, pa pecite kako je navedno. Umesto kumina možete koristiti i kašičicu ruzmarina.

Želite ljutu verziju? Imate mnogo kombinacija na raspolaganju. Možete koristiti samo maslinovo ulje, so i biber, ali mešavini dodati i ljutu papriku i beli luk u prahu ili kombinaciju korijandera, divlje mirođije i čilija. Tepsiju bi bilo najbolje obložiti aluminijumskom folijom.

Ipak su najomiljenije slatke verzije. Malo ulja, putera, cimeta, smeđeg šećera.

Nama se najviše dopada verzija sa cimetom i medom – divan premaz za komade bundeve, zar ne? Naravno, vi bundevu možete preliti i javorovim sirupom.

Zanimljiva verzija je i da iseckane orahe pomešate sa medom, pa ubacite preko bundeve 15 minuta pred kraj pečenja.

Imate li vi nekih svojih predloga? Kakvu vi bundevu najviše volite? Izvor: http://lifepressmagazin.com/

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...