Kako da se rešite bubuljica prirodnim maskama

Osobe koje imaju problematičnu kožu zbog bubuljica u neprestanoj su potrazi za proizvodima koji mogu da ublaže njihove simptome ili da prekriju neugodne crvene mrlje. Osim što postoje mnogi kozmetički preparati, na raspolaganju vam je i nekoliko namirnica koje vas čekaju kod kuće, u frižideru ili ostavi.

Maska od ovsenih pahuljica

Ovsene pahuljice se koriste kako bi ublažile crvenilo nastalo od bubuljica i umirile kožu. Pomešajte dve supene kašike ovsenih pahuljica s nekoliko kašika vode sve dok ne dobijete kašu. Probajte da dodajete malo pomalo vode kako smesa ne bi bila previše retka. Lice temeljno očistite, nanesite ovsenu kašu i ostavite da deluje 25 minuta. Isperite lice mlakom vodom i osušite lagano ga tapkajući peškirom.

Maska s paradajzom

Zahvaljujući paradajzu (koji je pravi rudnik antioksidansa), imaćete lep ten koji zrači toplinom, a ujedno ćete se rešiti masnoće s površine kože. Paradajz ogulite i izgnječite pa dodajte supenu kašiku limunovog soka. Dobro promešajte pa smesu nanesite na lice. Ostavite neka deluje sve dok se ne osuši. (Izvor: ordinacija.hr)