Jedite i lečite se malinama

Jedite ih kad god možete, učiniće vas zdravijim i lepšim. Malina je bogata folnom kiselinom, vitaminima K i E5, magnezijumom, manganom, omega 3 masnom kiselinom, u njoj je resveratrol koji usporava starenje, ima visok udeo elagične kiseline pa deluje antikancerogeno. Malina obiluje i antioksidantima što znači da daje skoro polovinu potrebne količine vitamina C ako je jedete svakog dana.

Malina štiti od raka debelog creva, prostate, materice, dojke. Ona osnažuje imunitet, štiti od upala, odlična je za kardiovaskularni sistem i varenje.

Ali to nije sve. Zahvaljujući ketonima malina je odlična za sprečavanje gojaznosti i dijabetesa, takođe oni koji je jedu smanjuju rizik od srčanog udara.

Ulepšava ten i jača kosu. Malina štiti kožu od jakog sunca a dobra je i za tretiranje strija, ekcema, dermatitisa, bora. Iskoristite to i stavljajte malinu u maske, vaša koža će vam biti zahvalna.

Fitoterapeuti preporučuju i čaj od listova maline koji pomaže kod menstrualnih grčeva, jača desni, služi za dezinfekciju krajnika, odličan je kod očnih oboljenja. Naravno, morate naći malinu koja nije tretirana hemijskim preparatima. (Izvor: dominomagazin.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *