Naslovna » Aktuelni Događaji » III Mediteraneo festival vina, gastronomije i vinskog turizma
Aktuelni Događaji

III Mediteraneo festival vina, gastronomije i vinskog turizma

Organizator: Style and Design Group doo

Datum održavanja: 24. novembar 2012.

Mesto održavanja: „Metropol Palace”, Beograd

Web:

Dobrodošli na III Mediteraneo festival vina, gastronomije i vinskog turizma

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na III Mediteraneo festival vina, gastronomije i vinskog turizma koji će biti održan 24. i 25. novembra 2012. godine, od 12 do 20 časova, u prostorijama ekskluzivnog hotela „Metropol Palace” u Beogradu, koji se nalazi u Bulevaru kralja Aleksandra 69.

Očekujemo predstavljanje oko 100 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i drugih zemalja iz regiona. Predavanja na festivalu će obuhvatiti mnogobrojne teme vezane za vino, gastronomiju i vinski turizam u okviru naših Master class programa, čiji će broj ulaznica biti ograničen.

Posetioci će biti u prilici da uživaju u degustaciji kvalitetnih vina, isprobaju trajne delikatese, pršute, sireve, tartufe, masline i razne druge specijalitete. Biće održan i niz predavanja о značaju i ulozi mediteranske ishrane i pravilnom konzumiranju vina, a u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz sveta vinarstva i gastronomije i drugih oblasti.

Ponosni smo što smo uspeli da ugostimo renomirane predavače iz inostranstva, gospođu Cristy Canterbury, Master of Wine iz Sjedinjenih američkih država, gospođu Caroline Gilby, Master of Wine iz Velike Britanije, kao i vinske eksperte iz okruženja poput gospodina Roberta Gorjaka iz Slovenije, čije kritike i sugestije iz ove oblasti obilaze svet.

Posetioci festivala imaće priliku da prisustvuju edukativnim predavanjima, konferenciji o klimatskim promenama, da uživaju u kulinarskim radionicama šefova kuhinja iz regiona, koji će spremati svoje najekskluzivnije specijalitete pod vođstvom predsednika Asocijacije šefova kuvara Srbije gospodinom Milijanom Stojanićem. Poslednjeg dana festivala upriličićemo izbor za kulinarskog pobednika, koga će proglasiti gospodin Spiros Dimitriou, sudija Svetske asocijacije kuvara WACS.

Godinama unazad hotel „Metropol Palace” predstavljao je srce Beograda, a sada u renoviranom luksuznom ambijentu sa pet zvezdica biće domaćin Jesenjeg „Mediteraneo” festivala, koji je već deo tradicije Beograda i Srbije. Cena jednodnevne ulaznice iznosi 500 RSD, a dvodnevna 800 RSD dok će uz ulaznicu posetioci dobiti brendiranu čašu na poklon.

Pozivamo vas na ekskluzivnu radionicu pod nazivom „Perfektno Finale”, koju vodi gospodin Zdravko Brkić, jedan od najvećih poznavalaca kubanskih cigara na svetu, gde ćemo povezati konzumaciju kubanskih cigara, konjaka i eno-gastronomiju u saradnji sa mnogostruko nagrađivanim kuvarom i vlasnikom prestižnog hotela „Monte Mulini” iz Rovinja. Ne treba propustiti i ekskluzivnu radionicu „Naša vina sa Menhetna” u kojoj ćemo napraviti paralelnu degustaciju autohtone srpske Tamjanike i autohtone hrvatske Malvazije.

Gosti i ciljna grupa našeg festivala su konzumenti, proizvođači i distributeri vina, proizvođači i distributeri zdrave hrane i delikatesa, turističke agencije i institucije, medijske kuće uz čiju pomoć adekvatno popularizujemo sam festival, kao i svi punoletni građani Republike Srbije svih struktura i profila koji su zainteresovani za ove teme.

– S obzirom na to da je Festival vina, gastronomije i vinskog turizma „Mediteraneo” već tradicionalna manifestacija, sigurni smo, da ćemo uspeti u namerama da što više građana Srbije dobije korisne informacije važne za unapređenje i kulturu konzumiranja vina, trajnih delikatesnih proizvoda kao i ponude turističkih agencija, u vezi sa vinskim putevima Srbije i regiona –naglasila je Svetlana Ratković, menadžerka za odnose s javnošću manifestacije.

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...