Hrana koja vam daje više energije

Ako ste iscrpljeni i pospani čitav dan, treba da obratite pažnju na to što jedete. Ako već ne jedete dovoljno namirnice koje ćemo navesti, obavezno ih ubacite u svoju ishranu, jer one nisu dobre samo za borbu protiv umora, nego i za mršavljenje.

 1) BOROVNICE I MALINE

Ukusne i zdrave maline

Napunite jednu činiju niskomasnim sirom i preko njega postpite borovnice ili maline.

 2) GRČKI JOGURT I KOŠTUNJAVO VOĆE

Pakovanje grčkog jogurta pomešajte sa koštunjavim voćem koje ukupno ima 100 kalorija ili sa buterom od kikirikija. U kafu možete da dodate proteine tako što ćete nasuti u nju sojino mleko, koje ima osam grama proteina po šolji i ostaje sveže duže nego obično mleko.

3) VODA

Skorašnja studija je otkrila da dehidratacija doprinosi razdražljivosti i tromosti. Uvek imajte flašu vode pri ruci i dopunjavajte je tokom dana. Pijte najmanje osam do 10 čaša vode dnevno.

 4) ZELENIŠ

Trudite se da jedete što više lisnatog zeleniša kao što su kelj ili spanać, jer su oni bogati gvožđem i daju vam energiju.

5) VOĆE KAO DEZERT

Popodne vam je sigurno naročito potreban šećer, jer ste pod stresom i vaše telo vrišti za brzom dozom goriva (čokoladicom ili nečim sličnim).

Pojedite tada ananas ili mango. Daće vam brzu dozu šećera, ali i vlakana, koja usporavaju dolazak šećera u krvotok, i pomažu da se energija duže održi. Osim ananasa i manga, možete jesti i papaju i smokve, pošto imaju slično dejstvo. (Izvor: blic.rs)