Hrana koja podiže energiju i koncentraciju

Bilo da vas čeka važan dan na poslu ili ste jednostavno prethodnu noć zaglavili na zabavi i malo spavali, ove namirnice će učiniti da povratite energiju.

Voda

Osećate da vam sporije radi mozak? Ako ste prethodne noći konzumirali alkohol, onda je to razlog. Mozak se sastoji od 80 odsto vode, a za alkohol je poznato da dehidrira organizam. Kako biste ispravili grešku i ubrzali moždanu aktivnost, konzumirajte veće količine vode.

Losos

Konzumirajte DHA (dokozaheksaenska kiselina), koje ima u ribi, a naročito lososu. Jedna porcija može znatno da poboljša vaše pamćenje, ali i da poveća sposobnost rešavanja problema.

Jaja

Doručak je sam po sebi veoma bitan za pravilno funkcionisanje organizma, a ova namirnica je odlična za početak dana i podizanje nivoa energije u organizmu.

Čaj

Opustite se uz šolju toplog čaja. On pomaže u odbrani organizma od umora i poboljšava koncentraciju. Ovo naročito važi za zeleni čaj jer je prepun antioksidansa.

Narandže

Dok budete grickali narandžu za užinu, s lakoćom ćete rešiti problem koji vam koči posao. Ova voćka bogata je vitaminom C koji povećava motoričke sposobnosti.

Crna čokolada

Čokolada je puna flavanola koji poboljšavaju prokrvljenost mozga i predstavljaju okidač za proizvodnju endorfina – podizača raspoloženja.

Musli

Ovas može delovati kao prirodni uspavljivač, međutim takođe vas može učiniti bistrijim. On je odličan izvor cinka i povećava koncentraciju i pamćenje.

Spanać

Ne dozvolite da vaša inteligencija opada s godinama. Vitamin K u lisnatom povrću štiti funkcije mozga, stoga se bacite na ove zelene listiće što je pre moguće.

(Izvor: cosmopolitan.rs)