Naslovna » Ukusni Zalogaji » Glavna klopa » Gulaš sa pečurkama i palentom
Glavna klopa Ukusni Zalogaji

Gulaš sa pečurkama i palentom

POTREBNO JE:

500 g šampinjona, glavica crnog luka, šargarepa, kašika brašna, 100 ml pavlake za kuvanje, 2–3 čena belog luka, 2 kašike seckanog peršuna, 2 kašike vinskog sirćeta, ulje, so, biber.

ZA PALENTU:

200 g kukuruznog griza, kašika maslaca, so.

PRIPREMA:

Sitno iseckan crni luk prodinstajte na ulju da malo omekša. Dodajte rendanu šargarepu, propržite nekoliko minuta, pa dodajte listiće šampinjona. Dinstajte na tihoj vatri oko 10 minuta, dolivajte vodu i dinstajte još oko 10 minuta. Začinite, umešajte sitno iseckani beli luk, vinsko sirće i brašno razmućeno u u malo vode. Sipajte slatku pavlaku i kuvajte još nekoliko minuta. U pola litra ključale posoljene vode sipajte kukuruzni griz i kuvajte nekoliko minuta. Zatim umešajte maslac i poslužite preliveno gulašem od šampinjona.

Vreme pripreme: 40 min

Težina pripreme: srednje teško

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...