Francuska riblja čorba

Maštovito.

POTREBNO JE:

400 g fileta bele ribe, 400 g lignji, 1 limun, 3 struka praziluka, 2 veće šargarepe, 2,5 dl belog vina, 1 l supe, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica ljute paprike u prahu, 2 kašičice seckanog peršuna, 2 kašičice iseckanih vlakana šafrana, maslinovo ulje, so, biber.

PRIPREMA:

Očistite šargarepu i praziluk i isecite ih na kolutove. U veću posudu sipajte litar vode i čim provri dodajte kocku za supu. U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju dinstajte šargarepu i praziluk oko deset minuta. Kada povrće omekša, dodajte šafran i papriku u prahu i pržite dva minuta. Smesu iz tiganja sipajte u posudu sa supom, dodajte vino i pojačajte ringlu. Kada čorba proključa, smanjite temperaturu i dodajte riblje filete i lignje. Ostavite da se krčka oko 20 minuta. Na kraju začinite solju, biberom, sitno iseckanim peršunom i sokom od jednog limuna.(Izvor: blic.rs)