Naslovna » Ukusni Zalogaji » Glavna klopa » Dinstano povrće sa šampinjonima
Glavna klopa Ukusni Zalogaji

Dinstano povrće sa šampinjonima

Azijska kuhinja.

Sastojci:

1 glavica luka, 4 šargarepe, 6 zelenih paprika, 6 paradajza, 600 g šampinjona,  vegeta,  biber,  peršunov list (suvi), 3 kašikesoja sosa, 150 g pirinča, par kapi ulja.

 Priprema:

Luk sitno iseckamo, i pržimo kratko u voku u koji smo sipali vrlo malo ulja. Ako nemate vok (ovalna posuda za pripremu hrane), onda uzmite odgovarajući lonac. Zatim iseckamo šargarepu na štapiće i dodamo u vok i dalje dinstamo sa lukom. Iseckamo i papriku na trake i dodamo u vok. Sve to dinstamo nekih 15 minuta uz povremeno mešanje. U međuvremenu operemo šampinjone i iseckamo ih na tanke listiće, a potom i njih dodamo u vok. Šampinjoni će pustiti svoj sok koji će delimično ispariti, ali i dati sočnost jelu. Paradajz takođe iseckamo i dodamo na kraju da se ne bi skroz raspao, kada su šampinjoni već omekšali. Sve to dinstamo još vrlo malo i začinimo sa malo vegete, bibera i peršunovog lista, po ukusu. Na kraju dodamo i soja sos koji daje specifičnu aromu.

2.Kao prilog skuvamo pirinač u vodi u koju smo dodali malo ulja i soli, i procedimo ga.

 

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...