Detoks celog tela za samo jedan dan

Otkrivamo vam savršen jednodnevni detoks plan. Detoksikacija tela je jako važna i mnogi lekari smatraju da bi je trebalo raditi na svakih mesec dana. S obzirom na to da ne možemo non-stop da kontrolišemo kakvu hranu unosimo u organizam, ovo je najbolji način da oslobodimo telo od štetnih sastojaka. Jutro: Dan započnite čašom mlake vode sa sveže isceđenim limunovim sokom, što ubrzava metabolizam i poboljšava varenje. Pre doručka ne bi trebalo da radite teške vežbe. Najbolja je joga, jer razbuđuje i daje snagu za novi dan. Za doručak spremite obrok koji će vam dati dovoljno energije i držati vas sitim do ručka. Smutiji su možda i najbolje rešenje. Tokom procesa detoksikacije najbolje je izbaciti kafu, a adekvatna zamena može da bude zeleni čaj.

Dan: Što više kretanja u toku dana najblagotvornije je za vaše telo. Ako ne možete da izađete na pauzu, onda makar češće ustajte da prošetate kroz kancelariju. Za ručak nemojte da birate teške obroke. Zamenite meso tanjirom supe ili salatom, a nakon jela obavezno prošetajte kako biste podstakli varenje. Ako mislite da ne možete da izdržite do večere, onda ubacite jednu užinu. Najbolje je da to bude zeleni sok, napravljen od različite mešavine voća i zelenog povrća.

Veče: pre nego što krenete kući, priuštite telu spa tretman ili masažu, kako biste se opustili. Neka večera bude zdrava, bogata proteinima i svežim povrćem. I na kraju, jako je važan san – jer se za vreme spavanja telo najbolje čisti od toksina. San je povezan sa gubitkom kilograma, nivoom stresa i celokupnim zdravljem. Pred spavanje možete odraditi i nekoliko joga vežbi da biste se dodatno opustili.

Izvor: http://www.lepotaizdravlje.rs/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *