Naslovna » Ukusni Zalogaji » Dagnje na buzari
Blogovi Glavna klopa Ko kuva zlo nemisli Ukusni Zalogaji

Dagnje na buzari

Tajne mediterana.

Sastojci:

600-700 gr dagnji u školjki,

5 dl belog vina,

malo maslinovog ulja,

1 mala glavica crnog luka, sitno iseckanog,

2-3 cena belog luka, sitno isec kanog,

2 lovorova lista, biber u zrnu, so ili vegeta,

sveže iseckan peršun;

Priprema:

Dagnje oprati u ledenoj vodi. Na malo ulja propržiti iseckan crni luk, pa dodati oprane dagnje i mešati jedan minut. Dodati iseckan beli luk, vegetu ili so, nekoliko zrna bibera, lovor, pa sve naliti vinom. Po potrebi dodati malo vode, ali ne previše – dagnje treba samo da ogreznu u tecnosti. Kad tecnost prokljuca, smanjiti vatru i kuvati još 10 minuta. Na kraju dodati peršun i odmah služiti.