Da li vam nedostaje magnezijum?

Ukoliko u poslednje vreme često osećate bol u leđima, hronično ste umorni, osećate jaku potrebu za slatkom hranom, imate vrtoglavicu, otkucaji vašeg srca su nepravilni, patite od nesanice i grčeva u mišićima, osećate bolove u kolenima i kukovima, ruke i noge su vam hladne, a menstruacije obilne i bolne i vrlo ste razdražljivi, moguće je da vašem organizmu nedostaje magnezijum.

Najjednostavniji način da to proverite jeste da nekoliko dana redovno jedete bademe ili semenke suncokreta i ukoliko ovi simptomi nestanu, vašem organizmu je zaista neophodan ovaj mineral. Naime, on igra veoma važnu ulogu u održavanju zdravlja arterija, krvi, kostiju, srca, mišića i mozga.

Magnezijum je izuzetno važan za proizvodnju energije neophodne za mnoge procese u vašem organizmu. Zahvaljujući njemu u vašem telu se proizvodi više od 500 različitih enzima neophodnih za gotovo sve osnovne funkcije ljudskog organizma. Preporučena dnevna doza magnezijuma je 800 mg i najviše ga ima u bademima, susamu, semenkama suncokreta, smokvama, limunu, jabuci, zelenom povrću, celeru…(b92.net)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *