Naslovna » Ukusni Zalogaji » Ćufte od žitarica na pireu
Glavna klopa Ukusni Zalogaji

Ćufte od žitarica na pireu

Posne ćufte.

POTREBNO JE:

ZA PIRE :

1,6 kg krompira, glavica crnog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike margarina, 2 kašike mešanog začinskog bilja, muskatni orah, so, biber.

ZA SOS:

6 kašika maslinovog ulja, 2 čena belog luka, kašika peršuna, pola kašike majčine dušice, kašika seckanih maslinki, malo ruzmarina

ZA ĆUFTE:

200 g tunjevine, 20 g pšeničnih klica, 20 g kornflejksa, prezle

PRIPREMA:

Krompir oljuštite i kuvajte ga dvadesetak minuta. U međuvremenu na maslinovom ulju izdinstajte luk i začinite. Krompir ocedite tako da u njemu ostane malo vode, izgnječite ga i pomešajte sa pripremljenim lukom i biljnim margarinom. Posolite, pobiberite i začinite muskatnim orahom. Za sos iseckajte sitno beli luk i ispasirajte ga sa uljem, začinskim biljem i maslinkama. Stavite u blender tunjevinu, pšenične klice natopljene u vodi, kornflejks i malo soli, pa izmiksujte. Od ove mase formirajte kuglice i valjajte ih u prezle. Ćufte propržite na tihoh vatri 15 minuta. Servirajte ih preko aromatičnog pirea pelivene sosom. (blic.rs)

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...