Naslovna » Bio Bašta » Crvena krasula pagoda je najlepša sukulenta u domu (crassula capitella + saveti)
Bio Bašta Cvetni Vrt

Crvena krasula pagoda je najlepša sukulenta u domu (crassula capitella + saveti)

Crvena krasula pagoda je najlepša sukulenta u domu (crassula capitella + saveti)
Crassula capitella je vrsta krasule, poznata po imenima crvena pagoda i crveni plamen je veoma zanimljiva biljka zbog mnogo ružičastih i ljubičastih nijansi na listovima.

Crvena krasula je sukulentna biljka koja je zbog svoje boje jako privlačna kao sobna biljka ili kao centralna tačka u lejama.

Crveno cveće privlači ljubav

U vrtu kao baštenska biljka unosi boju, može da bude zanimljiva centralna tačka zbog jarke boje listova ili da oiviči leje. Pogodna je i za sunčane kamenjare, a veoma zanimljiva i kao sobna biljka u enterijeru doma.

Crassula capitella pripada rodu biljaka iz porodice Crassulaceae. Ime roda Crassula potiče od latinske reči crassus, što znači debeo, a odnosi se na debljinu sočnih listova. Specifični epitet capitella, izveden je iz latinske reči capitellum, što znači mala glava.

Crassula capitella je granata sukulentna biljka. Raste ispruženo i formira “prostirke” od svojih grančica. Može da poraste do 15 cm u visinu a u širinu i do 90 cm.

Uski, istureni, složeni mesnati listovi podsećaju na propelere, i tokom rasta menjaju svoju boju od zelene do jarkocrvene. Sitni, zvezdasti, beli cvetovi se pojavljuju na granama u toku leta.

Izvor: lepaisrecna.rs