Čorba od pastrmke

Posno kašikom…

POTREBNO JE:

3 glavice crnog luka, 1 šargarepa, 2 srednje pastrmke, 1 čaša pasiranog paradajza, 1 kašika brašna, peršunov list, so, mešavina suvog začina, biber, lovor, tucana ljuta paprika, slatka mlevena paprika, ulje

PRIPREMA:

Luk sitno naseckajte, pa na zagrejanom ulju malo propržite. Zatim dodajte narendanu šargarepu i vrelu vodu toliko da prekrije povrće i dodajte lovor. Na laganoj vatri dinstajte povrće i sipajte stalno vrelu vodu onoliko koliko ispari. Kuvajte dok se luk ne raspadne. Ribu isecite na veće komade. Kada je luk gotov, nalijte oko dva litra vode, ubacite ribu i začin. Kuvajte dok se riba ne skuva, oko 15 minuta, i pazite da se ne raspadne. Ribu izvadite i povadite joj kosti. U drugu posudu stavite kašiku brašna i začine, razredite paradajzom i sipajte u čorbu. Kuvajte još par minuta i na kraju vratite ribu. (Izvor: blic.rs)