Naslovna » Ukusni Zalogaji » Supe i čorbe » Čorba od karfiola
Supe i čorbe Ukusni Zalogaji

Čorba od karfiola

Sastojci:

1 veliki karfiol, bistra supa od povrća ili 1.5 litar vode,

2 ili više čena belog luka, sitno iseckanog,

1 kašika brašna, ulje, so (ili vegeta), biber, aleva paprika ili mešavina sušenog povrča,

1 šolja zamrznutog kukuruza.

Priprema:

Karfiol očistiti, iseći na cvetiće jednake veličine i bariti u vodi dok potpuno ne omekša, pa procediti i propasirati.  Na malo ulja propržiti brašno i beli luk, pa postepeno dodavati supu od povrća ili vodu, stalno mešajuci. Postepeno dodavati i propasirani karfiol. Posoliti po ukusu. Dodati alevu papriku i sušeno povrce, pa kuvati još desetak minuta dok se corba ne ujednaci. Na kraju dodati kukuruz. Prilikom služenja, po želji dodati kašicicu vinskog ili jabukovog sirceta u tanjir. Služiti uz prepecen hleb.

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...