Naslovna » Ukusni Zalogaji » Kolači, Torte i slatkiši » Čiz kejk sa višnjama
Kolači, Torte i slatkiši Ukusni Zalogaji

Čiz kejk sa višnjama

Ukusno i kremasto.

Vreme pripreme: 30 minuta

 Broj osoba: 8

Postupak pripreme:

Umutiti margarin, dodati mleveni keks, vodu i sok koji se ocedi od višanja kad se odmrzavaju. Dobro izmešati. Staviti u tepsiju i peći 10ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

U jednoj posudi mutiti šlag sa vodom ili mlekom, u drugoj ella sir sa prah šećerom pa te dve mase sjediniti. Staviti preko ohlađene kore.

Višnje, vodu i šećer kuvati 10ak minuta. Uzeti malo tečnosti, prohladiti, umesati gustin i usuti u višnje. Kuvati još par minuta da se zgusne. Prohladiti i preliti preko fila.

Ohladiti kolač, iseći i poslužiti. Prijatno!

Sastojci:

kora:

  • 300 g mlevenog keksa (plazme)
  • 125 g margarina ili maslaca
  • 100 ml soka od višanja
  • 50 ml vode

fil:

  • 250 g šlaga
  • 250 ml vode ili mleka
  • 1 časa (450 g)ella sira sa 0% masnoće
  • 250 g prah šećera
  • voćna glazura:
  • 300 g očišćenih višanja
  • 50 ml vode
  • 3 kašikekristal šećera
  • 2 kašikegustina (blic.rs)