Čišćenje organizma sa Zelenom glinom

Ajurvedska medicina tvrdi da toksini mogu nastati i nepravilnom ishranom, ako previše jedemo ili loše kombinujemo namirnice.

U moru tretmana za detoksikaciju i čišćenje organizma pronašli smo način za koji neki veruju da je najdelotvorniji. U pitanju je, verovali ili ne, detoksikacija glinom.

Tu na scenu stupa zelena glina, koja organizam čisti na prirodan način bez ikakvih posledica.

Ova glina nije nikakva novost, drevni narodi su verovali u njenu lekovitost. U starom Egiptu koristili su je za lečenje i mumificiranje faraona, dok su je stari Grci koristili za lečenje preloma kostiju i povreda. Naučno još nije dokazano kako glina zaista pomaže našem organizmu. Ono što se zna je da u sebi sadrži preko 60 minerala, koji blagotvorno deluju na organizam. Pretpostavlja se da zbog svoje velike moći upijanja glina iz organizma upije sve nečistoće i patogene. Ruski naučnici su otkrili da glina može neutralizovati delovanje radijacije pa se koristi kod nuklearnih nesreća.

U prirodi postoji više vrsta gline, ali samo se zelena koristi za detoksikaciju i to ventilirana glina, ona koja se može konzumirati. Glina dobro utiče na obnavljanje stanica tkiva, sprečava širenje bakterija, pročišćava krv , reguliše pH vrednosti, zaceljuje rane, sprečava rast tumorastih tkiva i ima antiuplana svojstva.

Tretman čišćenja organizma glinom izgleda ovako:

  • Prvu nedelju svako jutro stavite kašiku zelene ventilirane gline u 2 dl vode i popijte samo vodu, bez mešanja, a talog bacite.
  • Drugu nedelju svako jutro napravite isto, ali ovaj put promešajte, ostavite da se talog slegne pa popijte.
  • Treću nedelju promešajte i popijte odmah i vodu i glinu, zatim napravite pauzu.
  • Ovaj tretman možete raditi 2-4 puta godišnje.

Od zelene gline možete raditi opuštajuće kupke, obloge koji olakšavaju bolove uzrokovane artritisom i maske koje čiste kožu, potiču cirkulaciju, smanjuju celulit i potiču gubitak masnog tkiva.

Izvor:  http://lifepressmagazin.com/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *