Cezar salata

Rimska carska salata.

POTREBNO JE:

500 g pilećeg filea , so , biber, 5 kašika ulja, 4 kriške tost-hleba , zelena salata, šargarepa, veza mladog crnog luka, 250 g punomasnog jogurta, 150 g majoneza, 1 kašičica senfa, šećer, nekoliko kapi limunovog soka, 50 g rendanog parmezana.

PRIPREMA:

Natrljajte piletinu solju i biberom i pržite na dve kašike ulja na srednjoj temperaturi oko 10 minuta. Izvadite meso. Isecite tost na kockice, dodajte 3 kašike ulja u masnoću u kojoj se pržilo meso, pa propržite hleb da porumeni. Iscepkajte salatu na sitnije komade, a šargarepu krupno izrendajte. Mladi crni luk isecite na kolutove. Pomešajte jogurt, majonez i senf, a zatim posolite, pobiberite, dodajte šećer i limunov sok. Isecite meso na tanke šnite, pomešajte sastojke za salatu i hleb, servirajte na tanjirima i pospite prelivom, biberom i izrendanim parmezanom. (Izvor: blic.rs)