Brza čorba od crvenog kupusa

Još jedna čorba iz naše čarobne kuhinje za čiju pripremu vam neće trebati više od pola sata.

POTREBNO JE:

600 g crvenog kupusa, 200 g crnog luka, 150 g kobasice, 3 čena belog luka, 20 g dimljene slanine, 2 kašike ulja, pola kašike brašna, 1 l goveđe supe, so, biber, biber u zrnu, lovorov list, malo šerija ili proseka, 1 jaje

PRIPREMA:

Kupus isecite na rezanca, posolite i ostavite da stoji oko pola sata, pa ga iscedite. Naseckan crni i beli luk i režnjeve slanine propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte kupus. Kad kupus malo omekša, pospite ga brašnom i sipajte supu. Dodajte kolutove kobasice, biber u zrnu i lovorov list, pa kuvajte na laganoj vatri oko pola sata. Ako je potrebno, tokom kuvanja dolivajte vodu. Na kraju posolite i pobiberite, pa po ukusu sipajte šeri.