Kvasac – bogat mineralima i gvožđem
Kvasac otklanja umor i vraća energiju, snižava holesterol u krvi, a pomaže i kod ublažavanja bolova, gihta…Čitaj dalje
Kvasac otklanja umor i vraća energiju, snižava holesterol u krvi, a pomaže i kod ublažavanja bolova, gihta…Čitaj dalje
Šumske jagode su samo jedna od 400 do sada poznatih vrsta jagoda u svetu.Čitaj dalje
Osim što pospešuje rad bubrega, jetre i želuca, maslačak snižava nivo holesterola, leči čireve, ekceme i kožne bolesti.Čitaj dalje
Ako ste iscrpljeni i pospani čitav dan, treba da obratite pažnju na to što jedete.Čitaj dalje
Kelj je povrće prebogato vitaminima i mineralima, sadrži čak sedam puta više beta karotena i 11 puta više luteina od brokolija.Čitaj dalje
Ukoliko ste trudni ili pokušavate da zatrudnite znate da vam je folna kiselina ključna. Možete je unositi u vidu tableta, ali i putem hrane.Čitaj dalje
Premda nema bodlje, ribizla je pogodna za žive ograde zbog svoje žbunaste forme. Na špaliru se ribizle najčešće gaje kao živa ograda s jednim upletenim izdankom ili sa dve ili tri grane.Čitaj dalje
Telo tokom zimskih meseci ima tendenciju pojačanog nakupljanja masnog tkiva, čemu uvelike dopridonosi smanjena fizička aktivnosti i masni zalogaji.Čitaj dalje
Organska, zelena, ugljenično-neutralna, sveža, lokalna – sve su to reči kojom se opisuje hrana koja je postala ogroman hit u zapadnim dielovima sveta, ali i vrlo unosna industrija.Čitaj dalje
Pčelinji polen sadrži gotovo sve zdrave hranljive materije neophodne za rast, razvoj i zdravlje ljudskog organizma.Čitaj dalje
POTREBNO: 1 šolja heljde, 1 manja glavica crnog luka, 1 izrendana šargarepa, 1 mali plavi patlidžan, 1 tikvica, isecena na kockice, 2 krompira iseckana na kockice, 1 paprika, sitno iseckana,1/2 šolje graška, ulje, so, biber, svež peršun, aleva paprika.Čitaj dalje
Jeste li ikad u svojim jelima koristili začin koji se zove piment?Čitaj dalje
Kada je o prevenciji i lečenju biljkama reč, može da se kaže da svaka krvna grupa ima biljke koje joj prijaju, ali i biljke koje bi trebalo da izbegava.Čitaj dalje
Prirodni organski sokovi od povrća i voća bez konzervansa imaju poznato i dokazano blagotvorno dejstvo u prevenciji i dodatnom lečenju niza oboljenja.Čitaj dalje
Plantago lanceolata je latinski naziv ove biljke a u narodu je poznata kao: žilovlak, trputac i sl. Bokvica se prvenstveno upotrebljava za lečenje disajnih organa, kod jakog kašlja, plućne astme i tuberkuloze pluća.Bokvica je dobar čistač krvi, želuca i pluća.Čitaj dalje
Sve je veći broj ljudi kojima je osim uživanja u hrani, izuzetno značajna činjenica da ta hrana potiče iz organske proizvodnje.Čitaj dalje
Osnovno pitanje prilikom izrade planova razvoja stočarstva je na koji način i koliko brzo je moguće ostvariti proizvodni rast, odnosno omogućitiČitaj dalje
Gajene životinje predstavljau značajan deo sistema organski zdrave poljoprivrede iz sledećih razloga:Čitaj dalje
Recept za uspeh u svakom poslu su maksimalno zalaganje i uvođenje standarda, a kod proizvodnje krompira i odabir dobrog zemljišta.Čitaj dalje