Ko kuva zlo nemisli

Sastojci: 250 gr margarina (posni dijavit margarina) 5 kašika šećera u prahu 1 kašika alkoholnog sirćeta 1 kašika limunova soka 4 kašike vode oko 400 gr brašna marmelada od kajsije šećer u prahu i vanilin šećer Priprema: Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati sirće, sok od limuna, vodu, brašnoČitaj dalje

Sastojci: 300 g brašna 150 g šećera u prahu šolja ulja prašak za pecivo malo kisele vode Za fil: 300 g kristal šećera 300 g mlevenih oraha 150 g šećera u prahu 4 kašike džema nekoliko kapi ekstrakta maline Priprema: Napraviti testo od šećera u prahu, brašna, praška za pecivoČitaj dalje

Sastojci: 5kg očišćene paprike, 3dl vode, 100g meda, 50g šećera, 50g soli, 50g esencije, 15g vinobranaČitaj dalje

Potrebni sastojci: 8 kg različitog povrća, 5 l vode, 1,5 l sirćeta, 7 kasika šećera, 7 kašika soli, 40 g vinobrana, biber, lovorov list. Povrće operite i očistite. Naizmenično poređajte u suvo plastično bure. Povrće povremeno pospite zrnima bibera i lovorovim listovima. U većem sudu napravite preliv: U hladnu vodu sipajte sirće,so,sećer i vinobran. Promešajte i sačekajte daČitaj dalje

Evo dobrog recepta za one koji vole ljute papričice preko cele godine. Iskoristite sezonu i napravite koju teglicu. 2kg ljutih papričica 1,5kg oljuštenog, iseckanog i prokuvanog paradajza 1 čaša sirćetne kiseline 200gr šećera 100gr.soli 2dl.ulja 1 glavica belog luka Oljušteni, isečeni i prokuvani paradajz, kuva se 10 do 15 min.sa kiselinom,Čitaj dalje

Za teglu od pet litara Potrebni sastojci: krastavaca koliko je potrebno da se napuni tegla 4 kašike šećera 8 kašika soli sirće Krastavce operite, poređajte u teglu od 5 litara i nalijte vodom. Posle nekog vremena vodu vratite u posudu, dodajte šećer i so i prokuvajte. Sklonite sa vatre, ohladite,Čitaj dalje

Za dobijanje dobrog kiselog kupusa sledeće komponente treba da budu u optimalnom skladu. To su: zapremina bureta koje na dnu treba da ima slavinu za pretakanje rasola; količine kupusa, vode i soli; temperaturni rezim u toku procesa kiseljenja; pravilan rezim pretakanja. Sa dovoljnom garancijom da će proces biti uspešan preporučujuČitaj dalje