Lešnik (LESKA Corylus avellana L.)
Mišljenje o poreklu leske zasniva se na izjavi Plinija Starijeg da je lešnik došao iz Male Azije i to sa severne obale Turske.Čitaj dalje
Mišljenje o poreklu leske zasniva se na izjavi Plinija Starijeg da je lešnik došao iz Male Azije i to sa severne obale Turske.Čitaj dalje
Evo recepta iz jednog starog Srpskog kuvara. Citiraću ga rečima i merama koje su se koristile u to vreme uz objašnjenje na kraju.Čitaj dalje
Evo još jednog recepta iz jednog starog Srpskog kuvara. Citiraću ga rečima i merama koje su se koristile u to vreme uz objašnjenje na kraju.Čitaj dalje
Perkelt je mađarska reč i u prevodu označava ¬“zapečeno“. jelo od svih vrsta mesa. Gušći je od paprikaša i kuva se na tihoj vatri. Ishodište i ovog recepta je, naravno Bački Monoštor. Može da se sprema i od junetine,svinjetine, piletine, od ribe som, šaran, a najbolji je od štuke.Čitaj dalje
Odličan ručak za 2 osobe a za 450,00 din. Nedelja,rano ujutro, pitanje uvek. Šta skuvati za ručak?Čitaj dalje
Najbolja riblja čorba se sprema na Dunavu u potezu Bezdan, Bački Monoštor pa do Apatina. To govore brojna priznanja koje su dobijali na takmičenjima u Evropi, staroj Jugoslaviji, manjoj Jugoslaviji i na kraju i Srbiji, takva kakva jeste. Čitaj dalje