Naslovna » Ukusni Zalogaji » Salate i Apetizeri » Bezglutenski hleb
Salate i Apetizeri Ukusni Zalogaji

Bezglutenski hleb

Đoković zna recept, a sada i vi.

Potrebni sastojci:

  • 25-50 g zlatnog lanenog semena
  • 475 ml tople vode
  • 2 ½ kašičice kvasca
  • 100 ml prrodnog jogurta
  • 450 g kukuruznog skroba
  • Malo soli
  • Kašičica šećera
  • Prah od ljuske psilijuma – 50 g
  • 50 ml maslinovog ulja

Rernu uključite da se greje na 180C pa u reri pecite lan 10-12 minuta, odnosno dok blago ne potamni. U posudi izmešajte vodu i kvasac, zatim dodajte jogurt i lan pa ostavite sa strane. U velikoj posudi izmešajte skrob, so i psilijum zatim dodajte kvasac i maslinovo ulje pa sve dobro izmešajte. Umesite testo i ostavite da se diže 30 minuta.

Testo premesite, oblikujte i ostavite da se diže u tepsiji još 30 minuta. Pecite hleb 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200C.

Izvor: lifepressmagazin.com

Dodaj Komentar?

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...