Arganovo ulje mi je spasilo kosu. Provereno!

U poslednje vreme arganovo ulje je postalo veoma popularno u zapadnim zemljama, a razlog je jednostavan-prepoznata je njegova izuzetnost i dragocenost. Iz mog iskustva, ulje argana je jedno od najdelotvornijih ulja za kosu.

Šta treba znati o arganovom ulju?

Interesantna je činjenica da je stablo argana proglašeno za svetsku UNESCO baštinu, što samo još više potvrđuje njegovu vrednost. Za samo jedan litar ulja potrebno je 100kg plodova (!) i zato ne treba da vas čudi paprena cena u odnosu na neka druga bazna ulja. Vitamin E je najbitniji sastojak, jer od njega potiče antioksidantno svojstvo ulja, koje je bitno kako u nezi kože, tako i u ishrani. Ono takođe sadrži karotene, koji su bitni u zaštiti od sunčevih zraka, stoga ulje argana ima bitnu ulogu i kao preparat za sunčanje.

Za oblikovanje kose

Ako je potrebno da na brzinu oblikujete kosu, arganovo ulje je odlično rešenje! Sadrži brojne lekovite sastojke tako da je odlično i za zaštitu kose od toplote. Stavite nekoliko kapi ulja na dlanove i protrljajte prstima kroz suvu kosu. Ovaj tretman sam radila svaki put pre feniranja, i kosa mi je bila izrazito hidrirana.

Maska za kosu

Ako želite najbolji i najdelotvorniji efekat stavljanje ulja kao maske je najbolji izbor. Pred svaki važan događaj stavljala sam ovu masku i ujutru bih se probudila sa savršeno sjajnom i glatkom kosom. Preporučujem nanošenje na celu kosu (što više nanesete imaćete bolji efekat) a zatim vezati kosu u punđu, a na jastuk staviti peškir.  Kosa će vam izgledati senzacionalno, provereno!

Izvor: lepotaizdravlje.rs