Presna hrana – trend sa razlogom
Konzumiranje presne hrane, dakle, u onom obliku koji nam je dostupan u prirodi, ima naučnu podršku.Čitaj dalje
Rubrika o Presnoj ishrani
Konzumiranje presne hrane, dakle, u onom obliku koji nam je dostupan u prirodi, ima naučnu podršku.Čitaj dalje
Da li ste spremni da dovedete u pitanje nešto sa čime ste odrasli, za šta ste emotivno vezani, kako su radili vaši stari, vaša mama, i time date sebi šansu da spoznate da može drugačije, i da to drugačije zapravo donosi nešto bolje?Čitaj dalje
Čak i ako niste pobornik obroka koji su bazirani isključivo na sirovim namirnicama, možda bi ovaj vid ishrane moga da posluži kao dobar detoks posle prazničnog prejedanja koje sledi…Čitaj dalje
Kivi je omiljeno voće i voli da ga jede dosta ljudi, ali pravu muku predstavlja skidanje njegove kore.Čitaj dalje
Mnogi misle da trend sirove (presne, žive) hrane isključuje bilo kakvu obradu namirnica i da ovakvoj hrani nedostaju „ono nešto“, arome i ukusi. No, prevarili ste se ako tako mislite…Čitaj dalje
Za mnoge je topao obrok deo svakodnevnog rituala i toliko su navikli na to da ne bi mogle da izdrže da duže od dva-tri dana budu bez kuvane/pržene hrane.Čitaj dalje
Uobičajeni način ishrane zasnovan na konzumiranju mesa, rafinisanog ulja, brašna i šećera, kolača, rafinisane kuhinjske soli itd. dovodi do postepenog menjenja lagano bazne sredine krvi u kiselu, a stalno povećana kiselost krvi vremenom izaziva umor, opterećuje bubrege, stvara kristale soli u zglobovima, kostima i mišićima (kamenovi u žuči i bubrezima).Čitaj dalje
Presna biljna ishrana često može da pomogne našem organizmu da se očisti, oporavi i ublaži neke hronične degenerativne bolesti.Čitaj dalje
Jednom mi je moj sin, plivač i košarkaš, rekao da sportistima treba jaka hrana i da ne mogu da žive samo na biljkama.Čitaj dalje
Kako se približava leto, mi se okrećemo sirovim receptima, jer više odgovaraju (n)ovim uslovima nego teža hrana.Čitaj dalje
Nezdrava prehrana i premalo kretanja dva su negativna čimbenika zbog kojih u našem tijelu ostaje višak kalorija.Čitaj dalje
Delovi celera koji se koriste su koren, list i lisne peteljke.Čitaj dalje
Kvalitet ploda paradajza se određuje na osnovu količine suve materije, šećera i organskih kiselina i odnosa količine šećera i kselina.Čitaj dalje