Organska i Bio hrana

Rubrika o Organskoj i Biodinamičkoj ishrani

Da li bi organska poljoprivreda mogla da nahrani 9 milijardi usta

Savremeni, konvencionalni načini uzgajanja biljaka fokusiraju se na povećanje roda useva korišćenjem sintetičkih pesticida i đubriva. Nije nepoznanica da oni negativno utiču na životnu sredinu jer višak azota isparava i uvećava efekat staklene bašte ili dospeva do vodenih tokova nepovoljno utićući na njihov ekosistem. Organska poljoprivreda, s druge strane, veštačke tretmane zemljišta zamenjuje prirodnim, zdravijim i sigurnijim za prirodnu okolinu, poput rotacije biljaka uzgajanih na istoj teritoriji.Čitaj dalje

Chia semenke su jestivi deo biljke čiji je latinski naziv Salvia hispanica, a poreklo vodi  iz Meksika. Čitaj dalje

Farmeri i proizvođači koji poštuju stroge Demeter standarde proizvodnje i prerade hrane aktivno doprinose oblikovanju budućnosti, stvarajući zdravu hranu osobenog ukusa…Čitaj dalje

Ruzmarin je mali zimzeleni grm, Rosmarinus Officinalis, čije lišće izgleda kao iglice bora, a karakterističan je za suvo i vruće mediteransko podneblje.Čitaj dalje

Globalno web istraživanje koje je uključilo 38 zemalja Europe, Azije, Amerike i Južne Afrike pokazuje da 2/3 od 21 100 intervjuisanih  kupuje organsku hranu zato što je zdravija za mene i moju decu.Čitaj dalje

Biodinamička hrana je proizvedena sa energijom Svemira , onako kako su radili naši preci.Čitaj dalje

Šta uopšte znači ta često korišćena fraza „organska hrana“? Misli se na specifičnu proizvodnju hrane, bez upotrebe pesticida i ostalih hemikalija.Čitaj dalje