Pet grickalica koje zapravo dobro utiču na vaše zdravlje
Sveukupno gledajući grickalice, orašasti plodovi izvrstan su izvor masnoća, vlakana i proteina.Čitaj dalje
Rubrika o Makrobiotičkoj ishrani
Sveukupno gledajući grickalice, orašasti plodovi izvrstan su izvor masnoća, vlakana i proteina.Čitaj dalje
Upoznajemo vas sa svim nutritivnim beneficijama ove fenomenalne žitarice. U prirodi postoji mnogo proteina životinjskog porekla koje obično pronalzimo u mesu i mlečnim proizvoidma. Ali, šta je sa proteinima biljnog porekla? U tom slučaju kinoa je namirnica koja je apsolutno nezamenjiva. Šta je kinoa?Čitaj dalje
Čak i kada ljudi žive u “primitivnim” i ograničenim uslovima što se namirnica tiče, opet su moguće greške u ishrani.Čitaj dalje
Samo belo pšenično brašno nema baš mnogo vitamina i minerala, jer su obradom oni dobri sastojci pšenice gotovo nestali, a ponekad proizvođači dodaju i neke konzervanse, pa i fruktozni sirup.Čitaj dalje
Nova sezona je pred nama a jedna sezona nas, kao i uvek, priprema za drugu.Čitaj dalje
Najčešće korišćene alge u makrobiotičkoj ishrani su: hidžiki, kombu, vakame, nori, arame i agar-agar. U makrobiotičkoj ishrani alge sačinjavaju nekoliko procenata, uopšteno govoreći oko 1 supenu kašiku po obroku, jer su izvor prvorazrednih nutritivnih elemenata.Čitaj dalje
U hladnim zimskim mesecima kada nam je organsko, sveže povrće nedostupno, klice su super hrana koju svatko može uzgojiti u svome domaćinstvuu.Čitaj dalje
Vrt na prozorskoj klupici jednostavna je metoda da za vreme zimskih meseci na tanjiru imate vlastito sveže povrće.Čitaj dalje
Konzumiranje određenih jela može se postići harmonija i blagostanje jer se i namirnice mogu podeliti na dva pola (jin i jang) koja upravljaju svetom.Čitaj dalje
Nova sezona je pred nama a jedna sezona nas, kao i uvek, priprema za drugu. Krvna zrnca u ovoj sezoni dobijaju kvalitet koji je potreban za ZIMU. Zato se nakupljeni jin tokom prethodne sezone (ako smo jeli voće) mora izbaciti (uglavnom) bolešću.Čitaj dalje