Makrobiotička Ishrana

Rubrika o Makrobiotičkoj ishrani

Najzdravija žitarica na svetu - Kinoa

Upoznajemo vas sa svim nutritivnim beneficijama ove fenomenalne žitarice. U prirodi postoji mnogo proteina životinjskog porekla koje obično pronalzimo u mesu i mlečnim proizvoidma. Ali, šta je sa proteinima biljnog porekla? U tom slučaju kinoa je namirnica koja je apsolutno nezamenjiva. Šta je kinoa?Čitaj dalje

Samo belo pšenično brašno nema baš mnogo vitamina i minerala, jer su obradom oni dobri sastojci pšenice gotovo nestali, a ponekad proizvođači dodaju i neke konzervanse, pa i fruktozni sirup.Čitaj dalje

Najčešće korišćene alge u makrobiotičkoj ishrani su: hidžiki, kombu, vakame, nori, arame i agar-agar. U makrobiotičkoj ishrani alge sačinjavaju nekoliko procenata, uopšteno govoreći oko 1 supenu kašiku po obroku, jer su izvor prvorazrednih nutritivnih elemenata.Čitaj dalje

Nova sezona je pred nama a jedna sezona nas, kao i uvek, priprema za drugu. Krvna zrnca u ovoj sezoni dobijaju kvalitet koji je potreban za ZIMU. Zato se nakupljeni jin tokom prethodne sezone (ako smo jeli voće) mora izbaciti (uglavnom) bolešću.Čitaj dalje