8. lunarni dan: “Vatra“, “Požar“, “Pauni, koji donose nesreću“

Ovo je početak druge faze i dan promena. To, što je urađeno u prvoj fazi, sada prelazi u novo stanje. Energija dana usmerena je prema unutra. Spolja je moguća neka pasivnost. Zbog toga je osmi lunarni dan povoljan za odvijanje raznovrsnih finih preobražaja i biohemijskih reakcija u čovečjem organizmu.Dan je povoljan za samokritičnost i unutrašnji rad nad sobom. Pošteno preispitajte svoju svest, radite na karakternim crtama.

Tokom ovog lunarnog dana moguća je izvesna emocionalna nestabilnost, mogu se javljati bezrazložne oscilacije raspoloženja, iz krajnosti u krajnost. Takvo stanje povezano je sa prestrojavljanjem ličnosti – stari misaoni procesi zamenjuju se novim ili se usvršavaju. Želja za promenama i unutrašnja otvorenost prema svemu novom pomoći će vam da lako prebrodite te promene. Zato sve što vam se desi osmog lunarnog dana, treba prihvatiti kao potrebno, kao neku božiju lekciju, koju obavezno treba naučiti. Tog dana ostanite gipki i sposobni, ne suprostavljajte se promenama, inače može doći do veoma ozbiljnih komplikacija, kako na psihološkom planu, tako i na fizičkom nivou.

Dobro je pokajati se za učinjene grehe, a onima koji su nas uvredili i onima koji su nam nešto dužni – oprostiti. Ograničiti svoje prisustvo u velikim  društvima i veseljima. Osmog lunarnog nije poželjno ispoljavati gnev i nervirati se. Treba ostati spokojan i prema svemu se odnositi s razumnom ironijom. Veoma je dobro kontaktirati s vatrom (sunce, sveća, vatra) – sedeti i gledati u nju, grejati se. Ukoliko se bavite sastavljanjem lekovitih smesa, ovaj lunarni dan pomaže da se “stope“ u jedinstvenu celinu raznovrsne lekovite trave, povećavajući njihovu efikasnost. Danas je dobro sticati nekretnine, putovati, odmarati se. Dan ne odgovara za trpeze, sporove i brak. Ovaj lunarni dan nije povoljan za rad na zemlji. Smatra se, da čovek tog dana “seje“ u zemlju zrna neprijateljstva, mržnje, zlobe i nepravde.

Organi dana- želudac, periferni nervni sistem. Minerali dana: crveni granit, hrizolit, uvarovit, olivin, morion. San ovog dana može biti ostvarljiv. U njemu možete videti nagoveštaje vaše istinske namene u životu. Onoga čime treba da se bavite. Možda ćete uspeti da shvatite, za izvršenje kojeg zadatka ste rođeni i koji je smisao vašeg života. Ljudi rođeni u ovom danu su originalni, sposobni za prevrate, obnavljanje svog imidža i načina života. Od njih postaju odlični glumci i alhemičari.