5 stvari koje nam daju više energije

Kada vam nije ni do čega, kada vam svaka aktivnost predstavlja napor, pokušajte da podignete svoj energetski nivo. Da bi vam to pošlo za rukom, pogledajte kojim stvarima treba da se okružite, a koje treba da uklonite, jer usporavaju protok životne energije.

Neke stvari u našem okruženju nam vraćaju, odnosno dižu enegriju, dok nam je druge oduzimaju. Vesna Danilovac, direktor agencije „Spiritus movens“ koja se bavi razvojem ljudskih potencijala putem grupnih i pojedinačnih motivaciono – edukativnih treninga, ističe da je veoma bitno da budemo svesni da i predmeti u našem okruženju mogu uticati na životnu energiju kojom zračimo.

Poslušajte njene savete:

Sve što je prirodno utiče na naš jači energetski balans. Neka u vaše okruženju uvek bude korpa voća

ŠTA NAM PODIŽE ENERGIJU

Zelena jabuka − Čim je uzmete, makar i u ruku, osećaćete se bolje. Sve što je prirodno i zdravo podiže energiju.

Duboko disanje − zastanite, ostavite bilo koji posao koji trenutno radite. Dišite 60 sekundi duboko.

Cveće − Pozitivno utiče na ljudske energetske resurse.

Životinje − Poznato je da se ljudi koji vole životinje karakterišu kao dobri ljudi. Život u blizini kućnih ljubimaca oplemenjuje i pojačava energiju.

Lupkanje grudne kosti − Skupite šaku u pesnicu i blago se kuckajte u grudnu kost. Posle samo jednog minuta osetićete širenje toplote.

ŠTA NAM ODUZIMA ENERGIJU

Svila – Iako je prirodan material sve stvari od svile negativno utiču na našu životnu energiju. Izbegavajte čak i svilene čarape.

Cigarete − I medicinski je dokazano da su višestruko su štetne.

Mobilni telefon − Usporava protok životne energije.

Slatkiši − Izbegavajte šećer. On i u ishrani ostavlja negativne posledice.

Tehnički uređaji − Opšte je poznato da kompjuteri, televizori, CD uređaji emituju elektro magnetno zračenje koje loše utiče po ljudsko zdravlje. (Blic)