Naslovna » Lunarni Kalendar » 5. lunarni dan: “Jednorog“
Lunarni Kalendar

5. lunarni dan: “Jednorog“

Peti lunarni dan treba razmatrati kao proces promene, prelazak na novi, kvalitetniji nivo življenja. Simbol dana ja mitska životinja - Jednorog, koji se, prema legendama, pojavljuje ispred čoveka samo tada, kada čoveka očekuje neka važna promena, neki bitan korak napred povezan s plemenitošću, vernošću idejama, principima.

Sve, što se daje petog  lunarnog dana, treba razmatrati kao neophodan materijal za duhovno uzdizanje, zbog čega se od njega ne treba ni u kom slučaju odricati, ma kakva da bude neodgovarajuća situacija. Jedan od važnih koraka prema duhovnom uzdizanju je umešnost povezivanja protivrečnosti u sebi.

Crno i belo, muškarac i žena – nisu suprotne pojave, već pojave koje se nadopunjuju. Spoznaja te činjenice vodi prema širenju svesti. Tog lunarnog dana čovek se podvrgava kontrastu pozitivnog i negativnog. Prihvata smenu tih stanja kao etape valstite promene. Glavno je da ne pokušavate da zaustavite i zadržite neko stanje ili osećanje. Zadržavajte “ zlatnu” sredinu i tada će vam peti lunarni dan doneti trajniju obnovu. Doći će do stapanja u jedinstvenu celinu dijametralno suprotnih pojava vašeg bića. Zato se danas mogu otvoriti nove perspektive i mogućnosti. Taj lunarni dan može ispuniti život smislom, dati priliv sveže energije.

Peti lunarni dan je najvažniji u prvoj lunarnoj fazi. To je prelomni period prvepolovine lunarnog meseca, prelazak ranije učinjenog u materijalni oblik. Ali zato sve što je započeto mora se i dovršiti i završiti. Dan odgovara za ispoljavnje svojih pogleda, principa, emocija i osećanja, kao i za vraćanje dugova. Drugi simbol petog lunarnog dana je ulje za vatru.

To je jedinstven dan, kada se vari sva hrana i potpuno pretvara u astralno (energetsko) telo. Danas ga treba jačati, zato treba jesti u manjoj količini sve, za čim imate potrebu. Verujte svojim ukusima, koji će vam reći, koje energije nedostaje u organizmu i  izabraće namirnicu, koja će tu energiju dopuniti u organizmu. Potrudite se da se ne prejedete, ali da se zasitite. Dajte prednost mleku i mladom kravljem siru. Izbegavajte životinjsku hranu. Nije poželjno gladovati. Danas se preporučuje sakupljati, sušiti  i ostavljati da odstoje trave. Preporučuje se uzdržavanje od rada s drvetom, od rezbarija i rada u vrtu.

Organi dana – jednjak. Minerali dana: ćilibar, tirkiz, kalcedon roze boje, mermer. Ukoliko se tog lunarnog dana sanja nešto neprijatno – treba se pozabaviti svojim zdravljem.  Ukoliko se plače u snu – to je znak čišćenja. Tog dana rađaju se ljudi, koji znaju da pretvaraju hranu u fizičku i astralnu energiju. Oni su slični junacima iz bajki. Jedu sve bez biranja i ne goje se. Kod njih često u životu dolazi do naglih promena.

4 Komentara

Šta misliš o ovoj temi? Napiši komentar ...
    • Hvala na interesovanju za lunarni kalendar i on ima specifično vreme početka i završavanja u skladu sa mesečevim menama, na primer ovaj 5 lunarni dan treba da se završi 9 Okt. u 11.55h i sledi naredni 6 lunarni dan. Kao što sam spomenuo prethodno, vreme objaavljivanja kalendara je u zavisnosti od doba godine i položaja meseca u odnosu na nas. Nadam se da ovo barem malo pojašnjava stvari.