Naslovna » Lunarni Kalendar » 4. lunarni dan: “Rajsko drvo“
Lunarni Kalendar

4. lunarni dan: “Rajsko drvo“

Simbol ovog lunarnog dana je zvuk, koji je stvorio Vasionu, “AUM“ i drvo spoznaje dobra i zla – “Rajsko drvo“.

Danas se preporučuje raditi sa vibracijama, zvucima, rečima, zaklinjanjima, molitvama, emocionalno – voljnim motivacijama (sve to se naziva verbalnom magijom). Međutim da bi od tog rada bilo efekta (rad s vibracijama, zvucima, zaklinjanja) treba biti upućen u to, inače se ništa neće postići. S molitvama je obrnuto – iskrena poruka uvek donosi odgovor.

Emocionalno- voljna motivacija, pročitana danas, s jasnim stvaranjem slike i smisla biće višestruko pojačana i snažno će delovati do kraja tog lunarnog  ciklusa. Zato treba izučavati tradicije, održavati krvno – porodične veze, preko kojih se prenosi to posebno znanje i, uopšte, nagomilava informacija o vrebalnoj magiji.

U koliko raspolažete znanjem i iskustvom u radu s verbalnom magijom, tada ovaj lunarni dan treba provesti u samoći i raditi sa zvukom, rečima, molitvom i motivacijama. Svi ostali mogu pevati nešto uzvišeno (molitve itd.). Ta preporuka je ispravna i zbog toga, što je danas energetski aktivan vrat sa glasnim žicama. Tu se nalazi i poseban energetski centar, koji povezuje čoveka s dubinama prostora, u kojima se kroji sudbina čoveka.

Drugi simbol tih lunarnih dana – drvo spoznaje dobra i zla ukazuje na to, koliko ste duhovno razvijeni, kako ćete upotrebiti stečena znanja verbalne magije – na dobro ili na zlo. Zbog toga se mi četvrtog lunarnog dana sukobljavamo sa samim sobom. Ukoliko smo duhovno razvijeni, tog dana se suzdržavamo da izgovaramo loše reči, koje bi nekom naškodile. Prvo razmišljamo, zatim izgovaramo reči. Kod duhovno ne razvijenog čoveka – sve je obrnuto. Prvo iz njega izlaze reči, emocije, pa tek posle razmišlja o tome, šta je rekao. Iz tog razloga četvrti lunarni dan neki smatraju lošim, a neki dobrim danom. U zavisnosti od toga, šta izaberemo, umnogome će zavisiti kojim će tokom “poteći“ ceo lunarni mesec. Ukoliko je treći lunarni dan bio aktivan, tada četvrti treba da bude “utvrđivač“ tih akivnosti.

Četvrtog lunarnog dana može se videti prva reakcija okoline na naše aktivnosti od prvih dana lunarnog ciklusa. Te reakcije će pokazati u kakvoj harmoniji živimo s okolnom stvarnošću. U celini, energija ovog dana je stabilna i uravnotežena, ali nepovoljno deluje na čoveka. Smatra se, da su Adam i Eva tog dana zgrešili. Na današnji dan kontraindikativni su kontakti, poznanstva i grupni rad. Bolesnici se danas osećaju veoma loše. Četvrti lunarni dan idealno odgovara za rad sa drvetom. Bilo da je to umetničko rezbarenje ili stolarski radovi. Dobro je presti, raspredati konce, šetati po šumi. Ali se baštovanima ne preporučuje da orezuju drveće, cveće, jer se mogu povrediti.

Organi dana – grkljan, vrat, grlo. Minerali: sardoniks, amazonit, zeleni nefrit. Snovi na današnji dan mogu nam ukazati na prošlost i predskazati, kakvi raniji postupci izazivaju današnje neprijatnosti. Na primer, ukoliko sanjate konce ili zamršenu kosu to je znak da treba da se odrknemo zamišljenog. Ljudi rođeni u ovom danu su nosioci nekih životnih tajni. Za njih je veoma poželjno, da razotkriju tu tajnu na intuitivnom nivou. Tada  će oni zadiviti sebe i druge.