22. lunarni dan: “Ganeša“

Dan mudrosti, tajnog znanja i njegovog korišćenja za dobro, sticanje snage kroz znanja, data u otkrovenjima. Mi stičemo sposobnost da “čitamo između redova“. Uzgred rečeno, drugi simbol ovog lunarnog dana je “Svitak“ (knjiga). Danas je najbolje izučavati i koristiti nova znanja, čitati tajne drevne knjige i priključiti se opštem informacijom polju Zemlje, Vasione. Čak, posmatrajući neku scenu, ili slušajući nečiji razgovor, možemo dobiti odgovor na pitanje koje nas odavno uznemirava. Danas treba saznati budućnost (gatanje – to je uključivanje u tok, ono saopštava stanje vasione u datom trenutku, to je dan za korišćenje karata za gatanje). Ovog dana je dobro meditirati. Preporučuje se izučavati simbole i koncentrisati se na slike. Treba učiti druge, prenositi iskustvo, ispoljavati intelektualnu darežljivost.

Pored toga, ovo je dan kada čovek postiže svoje ciljeve, u izučavanju nauka i zanata, kao i za shvatanje svojih korena. Danas, pre nego što progovorite, razmislite o tome, šta hoćete da kažete. Danas obratite pažnju na predloge, koji će vam biti upućeni. Oni zahtevaju izvesno preosmišljavanje i njih treba dobro razmotriti. Danas pričuvajte slabine, krsne pršljenove i zglob kuka. Izbegavajte suvišno hlađenje tih delova tela i veće i naglo opterećenje u vidu neuobičajenih i neočekivanih pokreta. Ovog lunarnog dana možete dobro jesti. Dajte prednost biljnoj hrani.

Organi dana – karlično bedreni pojas, krsta. Minerali dana: plavi ahat, modri safir, plavi japis, svetloplavi nefrit. Danas u snovima dolaze nova znanja i sugestije o tome, kako treba postupati. Ti snovi pomoći će vam da se promenite na bolje i da rešite mnoge probleme. Ali njih treba pravilno protumačiti. Snovi sanjani na današnji dan obično se ostvaruju.