Naslovna » Lunarni Kalendar » 20. lunarni dan: “Orao“
Lunarni Kalendar

20. lunarni dan: “Orao“

Veoma važan dan u duhovnom smislu: dan obojen svetlo- plavom bojom, dan duhovnosti, kada se uključuje veoma fina vizija (priviđenje).  To je moćan dan: priključivanje na učitelja, kao i na fine materijalne Sile. Energija dvadesetog lunarnog dana podstiče duhovni preobražaj svesti čoveka. Danas se možete bukvalno preporoditi na duhovnom planu. Zato je ovaj lunarni dan najbolji za duhovno prosvetljavanje čoveka i duhovnu inicijaciju. Danas je dobro čitati duhovne i moralne knjige. Upravo tako je postupala većina Velikih Svetih ljudi. Dan je namenjen za aktivna, odlučna, prodorna dejstva. Simbol orla označava, da sada možete svojim umom baciti pogled na svoje životne probleme i rešiti ih. Radi toga je potrebno shvatiti povezanost između problema i okolnog sveta. Još su veliki duhovni učitelji govorili: “ Ne gledajte na stvari, već na vezu između njih, i tada će vam se otkriti istina“. Dvadeseti lunarni dan omogućava da propratite vezu između događaja, koji se dešavaju. I onaj, ko uspe da to iskoristi, stiče mnogo koristiti ne samo na duhovnom planu, već i materijalnom.

Danas treba savladati i svoj strah i bez bojazni zakoračiti u neizvesnost. Strah je najveći i najozbiljniji protivnik ovog lunarnog dana. Radi postizanja uspeha njega obavezno treba savladati. Ali, strah se ne sme potpuno ugušiti, inače će jednostavno otići u dubinu i tamo ostati. Njega treba promeniti, pretvoriti iz neprijatelja u druga. Ovog dana više se troši životna energija, pa zato ne činite ništa, što bi dopunski rashodovalo- intezivni i dugotrajni treninzi, energično lečenje itd. Usmerite snažnu energiju lunarnog dana na peobraženje svoje ličnosti, na duhovno uzdizanje. Danas su povoljni: bilo kakvi poduhvati, druženje s istomošljenicima, stupanje na odgovonu dužnost, donosite važne odluke, operacije s novcem, promena radnog mesta, sticanje stana, stvaralaštvo umetnost, obavljanje kućnih poslova.

Ovog lunarnog dana zabranjena je oholost i ravnodušnost prema ljudima oko sebe.

Organi dana- gornji deo leđa, lopatice, trbušna maramica, ramena. Minerali dana: crveni jaspis, planinski kristal. Snovi su uglavnom slučajni. Ne nose korisnu informaciju. Međutim, može se naručiti potreban san. Ljudi rođeni u ovom danu imaju stvaralački sklad uma, sklonost da budu lideri. Zato tokom života oni ističu sposobnosti da se izdignu iznad okoline, kako u dobrom, tako i u lošem smislu. Za njihov pravilan razvoj važno je da na početku života dospeju pod pozitivan uticaj, da bi se svo dobro, utemeljeno u njima, razvilo u punoj meri.