19. lunarni dan: “Pauk“, “Mreža“

Ovog lunarnog dana Više Sile proveravaju čoveka da li je čvrst. Tu proveru treba izdržati, inače ćete izgubiti sve, što ste postigli u prethodnim lunarnim danima. Treba pokazati sve, za šta ste sposobni, koliko iskreno ispoljavate staloženost, strpljenje i milosrđe prema ljudima oko sebe i da li pravilno reagujete na nastale poteškoće. Čovek se proverava, koliko je spreman da se bori za ono što smatra vrednim, da li mu je do toga stvarno stalo, ili su to samo prazne reči, samoobmana. Rezultat je, da ovaj lunarni dan jake čini još jačim, a slabe još slabijim.

Danas se ukazuje mogućnost razlikovanja svojih misli, od misli nametnutih sa strane. Lunarni dan upozorava na opasnost ne samo da upadnete u tuđu mrežu, već i da sebi potčinite druge ljude. Treba biti na oprezu i potruditi se da se udaljite od ljudi, situacija, iluzija i obmane, koje mogu da zamrse vaše misli i život u celini. Zato ovaj lunarni dan smatraju teškim, satanskim. Otuda proističe i simbol dana – pauk i mreža.
Ovog lunarnog dana Mesec je pun, zato su  mnogi čarobnjaci koristili ovaj dan za svoja “crnomagijska“ dejstva. Uključuju se i uspostavljaju astralni kontakti, kako u našem svetu tako i u drugim svetovima. Danas treba biti budan i veoma oprezan, da ne bi dospeli u astralne mreže.

Lunarni dan je povezan sa individualnim stvaralaštvom, mogućnošću otkrivanja svih intelektualnih sposobnosti koje je sudbina dodelila čoveku. Danas se može saznati o budućnosti, uspešno sticati ezoterična znanja. Preporučuje se da se dan provede u kući. Dan je povezan s moralnim čišćenjem duše i svesti. Razmislite o svojim postupcima: pokajte se, oprostite, oslobodite se laži, gordosti, tuđih misli. To je danas važno i zbog toga, što se s našeg ponašanja skida “astralna kopija“, koja se dalje rasprostire na naše okruženje. Ukoliko danas glavna crta našeg karaktera bude nemaran odnos prema svemu, tada se nemojte čuditi, kada posle par dana svi budu pljuvali na vas. Mi smo sami stvorili takav energetski šablon svog ponašanja i sada on privlači slično. Da bi se “izbrisala“ matrica lošeg ponašanja prema sebi moguće je  samo u sledećam lunarnom mesecu i to po cenu velikih intelektualnih i voljnih napora.

Danas treba uraditi generalno spremanje u kući, i baciti sve suvišno. Pospremiti tamo, gde ste najmanje spremali. Dovesti u red sve što je moguće. To će obnoviti energije u kući i omogućiti priticanje nove energije. Dopunski se može izvršiti “vatreno čišćenje“. Radi toga treba sesti blizu otvorene vatre i usredsređeno  gledati u nju. U kući zapaliti sveću i sa njom obići oko kreveta, kroz sobe, stan ili kuću. Posebno “spalite“ plamenom sveće uglove i druge budžake, u kojima “voli“ da se nagomilava negativna energija.

Danas budite oprezni  sa novim idejama i poznanstvima. Nije poželjno zaključivati ugovore- možete se upetljati u neispunjive obaveze. Ne pozajmljujte novac i ne vraćajte dugove. Zapamtite, da se veze, dogovori, poznanstva, započeti u ovom danu, stiču dugovečnost. Tog dana posebno se sreću podmukli (lukavi) ljudi, koji iskusno pletu svoje mreže. Danas je najkonfliktniji dan u celom lunarnom mesecu. Dovoljna je samo jedna, neoprezna reč ili pogled, da bi se izazvao skandal ili svađa s ozbiljnim, čak tragičnim, posledicama. Čuvajte se pijanih ljudi, koji su sposobni da nanesu štetu vašem zdravlju, čak i da vas obogalje.

Organi dana- apendiks, sigmoidno crevo(debelo crevo), pupčani centar. Minerali dana: labrador, morion, hematit, hrizolit, zeleni granat, olivin, uvarivit, crveni oniks. Snovi tog dana mogu da vas uplaše, ali su prazni. Ljudi rođeni u ovom danu imaju mnoga iskušenja, skloni su pijanstvu i usamljenosti. Međutim ukoliko na vreme pobede svoje zablude, poroke i gordost, stiču mudrost i dugovečnost.

 

3 komentara

 1. zemlja

  „Ovog lunarnog dana Više Sile proveravaju čoveka da li je čvrst“ – :)

 2. Avatar

  zamolio bih Vas ako biste mogli ovakve preglede lunarnih dana slali ranije,naprimer ujutro oko7 sati.

  hvala
  pozdrav Mica

  1. Zemlja Magazin
   Author

   Poštovana Mico, lunarni dan počinje izlaskom meseca i traje do sledećeg izlaska meseca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *