17. lunarni dan: “Šakti“, “Zvono“, “Grozd“

Tog lunarnog dana posebno snažno ispoljava se ženska energija ( na indijskom jeziku  “Šakti“). To se spolja ispoljava kroz nagomilavanje, povećanje, plodnost i radost polnog opštenja. Zbog toga je taj dan posebno povoljan za supružničke odnose, posebno za žene. Sama Priroda podstiče razotkrivanje njihove ženstvenosti. Žene ovog dana ispoljavaju izraženi senzibilitet. Tog dana se možete veseliti, opustiti  i, kako su preporučivali drevni mudraci, popiti malo dobrog vina. Na primer, čaša podgrejanog kvalitetnog crnog vina je simbol dugovečnosti, ekstaze, veze sa kretanjem i radošću. U drevnoj Grčkoj tog dana su se priređivale bahanalije.

Opuštanje započeto šesnaestog lunarnog dana, danas se produžava, ali, kada se očisti i obnovi snagu, čovek oseća radost za sve, što je uradio u prethodne dve lunarne faze. Ovog lunarnog dana nije dozvoljena bilo kakva potištenost ili tuga. Dobro raspoloženje, bodrost duha, simptom je kako fizičkog, tako i psihičkog zdravlja. Zato, ukoliko danas osećate na srcu tugu i setu, znači da nepravilno živite. Ne glasi bez razloga učenje Agni- joge:“Radost je posebna mudrost“, a u Bibliji apostol  Pavle kaže: “Radujte, se braćo moja, uvek se radujte!“. Gledajte na život pozitivnije. Zapamtite, postoje samo dve stvari, koje stvarno približavaju čoveka k Bogu. To su ljubav i radost. Prema tome, sedamnaesti  lunarni dan obavezno treba da bude ispunjen ljubavlju i radošću, i tada ćete osetiti, da se zajedno sa vama raduje i Bog.

Smatra se, da brakovi, sklopljeni tog dana biti dugotrajni i propraćeni obostranom ljubavlju. Ljudima, koji se nalaze u procesu udvaranja voljenoj osobi, preporučuje se  da organizuju romantično veče, za vreme kog treba da izraze svoje osećaje. Takve aktivnosti danas imaju uspeh. Uopšte za zaključivanje brakova dobri su 12, 16. i 17. Lunarni dani: u 16. Danu brak će se održavati u harmoniji, u 12. Danu- u velikoj ljubavi. Dan je povoljan za: druženja, umetnost, odmor, gozbe, umereno pijenje vina i intimne odnose.

U tom periodu, preporučuje se ubirati letinu (posebno grožđe), praviti vino, a ukoliko dan pada u vreme setvenih radova tada – saditi.

Organi dana- bubrezi. Minerali dana: prozračni ametist, vranino i sokolovo oko, cirkon, hematit. Snovi: prijatni snovi tog lunarnog dana znače, da uspešno realizujemo sebe u ljubavi i stvaralaštvu. Ukoliko su neprijatni znači, da u našem životu nedostaje prave ljubavi i stvaralaštva. Pojava takvog sna nije slučajna i ukazuje na pojavljenu mogućnost da se reše ti  problemi. Za ljude rođene u ovom danu važno je da pronađu svoju “Polovinu“. To za njih ima poseban životni značaj. Iz svoje“ druge polovine“ oni crpe mudrost i snagu. Ukoliko je ne nađu- osećaju se nesrećnim i nerealizovanim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *