16. lunarni dan: “Psiheja“, “Golub“, “Leptir“

Simbol dana- Psiheja (oličenje čovečije duše u Drevnoj Grčkoj, obično se predstavljalo u vidu leptira ili mlade devojke s krilima leptira). Lunarni dan je vezan za čovečiju dušu. Tokom ovog lunarnog dana uočeno je harmonično uravnoteženo dejstvo spoljašnje manifestacije čovečjeg života i na njegovo fizičko telo. Deviza dana- umerenost u svemu. Tokom ovog dana preporučuju se jednostavne i smirujuće fizičke vežbe, koje podstiču harmoniju i obnavljanje snage.

To je vreme odmora od naprezanja i svih aktivnosti u periodu od dvanaestog do petnaestog lunarnog dana. U tu svrhu posebno odgovaraju vežbe iz kineske gimnastike “Ci-gun“ i manji kompleksi vežbi “Ušu“. Ali ukoliko je čovek prethodne dane proveo u pasivnosti, tada če se pasivnost samo pojačati. Lenjost će se još više učvrstiti i stvoriti mnoštvo problema.

Savet: važno je ne nagomilavati u sebi energiju, već je što je moguće više“proterati“  kroz sebe, kroz svoj energetski sistem. Energija treba da teče, a ne da se zadržava. Bilo šta što narušava mir, u samom organizmu (uzbuđenost), i oko vas (grubo, izazovno ponašanje, glasna muzika itd.) treba da bude isključena ovog dana. Ta preporuka se odnosi i na seksualne kontakte. Dan obnavljanja krvi. Preporučuje se terapija čišćenja krvi, zabranjuje se životinjska hrana. Danas je korisno: druženje, putovanja, odmor, obavljanje domaćinskih poslova. Veoma je korisno raditi sve, što je vezano s čišćenjem: prati podove, brisati prašinu, tuširati se. Prljavština na odeći je znak duhovne nečistoće.

Organ dana – slezina. Minerali dana: špinel, turmalin, smaragd (noću), biser (danju). Snovi ovog lunarnog dana pomažu da se otkloni unutrašnja napregnutost. Nekad je samo to dovoljno da se oslobodite hroničnog obolenja. Ljudi rođeni u ovom danu odlikuju se duševnom dobrotom, harmonijom i spokojstvom. Oni veoma vole prirodu, pošto osećaju neraskidivu vezu s njom. Život proživljavaju veoma radno, stvarajući mnogo toga, zato dobijau zasluženo priznanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *