12. lunarni dan: ”Srce“, “Čaša Grala“

Preporučuje se današnji dan početi i završiti molitvom. Danas se potrudite da shvatite celokupnost sveta Vasione i svoje mesto u njemu. Ukoliko vam to uspe, možete u sebi moliti za bilo šta i Vasiona će vam obavezno odgovoriti. Molitve vernika danas se obistinjuju.

S ovim danom vezane su molitve i bilo koje vežbe, koje deluju na Anahata čakru (srčani centar u indijskoj tradiciji). Međutim u protifaznom (26.) danu delovati na Anahatu je kontraindikativno.

Danas je korisno davati milostinju, ispoljavati milosrđe. Ukoliko se tog dana ne ispoljava milosrđe i saosećanje, može se desiti da sami budete lišeni istih. Ma kako da vam je težak život, sve jedno treba da se zahvalite Bogu za njega. Neka u vašim molitvama budu prisutne ovakve reči: “Gospode, zahvaljujem Ti se za sve, što za mene činiš. Nema ni dobra ni zla. Sva Tvoja dela su za moju korist i moj razvoj. Zahvaljujem Ti se Gospode, što si dao deo Sebe meni. Podelio sa mnom Svoj život“.

Danas ne treba prenagljivati i biti energičan, sve treba da ide prirodnim putem, svojim redom. Danas nije pogodno vreme za putovanja, dugotrajna i kratkotrajna službena putovanja, čak je bolje odustati od hodočašća u sveta mesta. Dan je pogodan za izučavanje svetih knjiga ne samo iz religije, koju ispovedate, već i iz drugih religija. Bog je jedan i ne treba ga ograničavati u granicama samo jednog sistema verovanja. Najpovoljnije vreme za gradnju crkava, hramova, oltara, džamija i drugih objekata za klanjanje.

Danas ni u kom skučaju nemojte da se ljutite i mrzite. Takođe ne treba se svađati- kasnije je veoma teško pomiriti se, pa čak i nemoguće. Ne treba se žaliti i plakati, ne treba sebe žaliti: može te se zadržati u tom stanju duže vremena. Razbijena posuda i prolivena tečnost su znak patnje i usamljenosti. Štetno je ljuto i oporo. Korisne su semenke i orasi. Korisno je primenjivati sredstva za iskašljavanje i ne sme se opterećivati srce.

Povoljne su sve nijanse crvene boje u odeći. Izbegavajte zeleno i žuto. Minerali dana: lazurit, žuti koral, sedef, roze biser. Snovi današnjeg dana su ostvarljivi, govore o vašoj daljoj sudbini, životnom putu. Osluškujte ih- danas će s vama razgovarati vaša duša, koja se nalazi u srcu. Sile zla ne mogu prodreti u vaš san, zato sve što vidite u snu, izdiktirano je od strane svetlih i vama blagonaklonjenih sila.

Ljudi rođeni u ovom danu često su dobri i milostivi ljudi. Dešava se da na sebe primaju dosta životnih iskušenja. Ali oni imaju snage da to časno izdrže.

2 komentara

  1. PUNO VAM HVALA. Veoma dugo sam cekala na ovako nesto. Odlocno!!!

  2. Odlično. Hvala :-)

Comments are closed.