Naslovna » Lunarni Kalendar » 10. lunarni dan: “Fontana“, “Tajni izvor“, “Krab“
Lunarni Kalendar

10. lunarni dan: “Fontana“, “Tajni izvor“, “Krab“

10. lunarni dan: “Fontana“, “Tajni izvor“, “Krab“
Simbol dana je izvor vode, fontana. Fontana je vezana za energiju koja stalno preplavljuje čoveka, ukazuje na duhovnu samostalnost. Smatra se, da se tog lunarnog dana ostvaruje posebna, nasledna, veza čoveka sa svojim precima.

Danas je dobro raditi s karmom pokolenja, porodice. S tim ciljem mogu se koristiti uspomene (razmisliti o svojim korenima), zahvalnosti, meditacija (koncentracija pažnje) nad portretima umrlih i živih rođaka. Ponekad, to podstiče pojavu dopunskog izvora energije, pomoći  “otuda“. Međutim, sve treba da ima meru, da ne bi došlo do preterane privrženosti. To se posebno odnosi na veze sa umrlim precima. Njima treba odati dužnu počast i ništa više.

Deseti lunarni dan je vreme aktivnosti muške energije. Smatra se, da je to dan osnivača roda. Današnji dan korisno je provesti u porodičnom krugu. Odlazak u banju, porodični ručak ili večera veoma je dobar poduhvat, koji ujedinjuje porodicu, služi jačanju porodičnih tradicija. I ne bi trebalo da bude nikakvih porodičnih konflikata, inače će oni “pustiti korenje“. Danas je dobro: početi novi posao, ostvarivati poslovnu saradnju, menjati mesto rada, odmarati se, raditi domaće poslove. Stvaranje u svakom smislu je glavna deviza tog dana.

Sve, što se započne u tom lunarnom danu, vezuje se čvorovima tradicije. Na primer, ukoliko želite da u porodicu uvedete naviku jutarnjeg vežbanja, tada treba početi sa vežbanjem ovog lunarnog dana. Tako će  navika čvrsto ući u vaš svakodnevni život. Deseti lunarni dan je najidealnije vreme za sađenje u porodičnom vrtu. Drveće s plodovima, posađeno danas, davaće bogat rod, a i sam vrt će dugo trajati. Tog dana veoma je dobro početi gradnju porodične kuće. Gradnja će biti uspešna i brza, a život u takvoj kući – veseo i radostan. Kuća, izgrađena na taj način, sama će postati talisman- čuvar za njene stanovnike.

Putovanja, započeta ovog dana, obavezno se završavaju uspešno. Ukoliko se za vreme putovanja s nekim upoznate, tada će poznanstvo, najverovatnije, prerasti u dugotrajno i čvrsto prijateljstvo. Ovog dana treba slabije fizički opteretiti organizam, ali je najpovoljniji dan za saunu.

Organi dana – kosti grudnog koša. Minerali dana: ćilibar, olivin-hrizolit, sardoniks, tirkoz.

Snovi su jasni i prijatni. U njima je sve, kao u mašti. Međutim, oni se obično ne događaju. Ljudi rođeni u ovom danu mogu imati tesnu vezu s precima. Dobijaju od njih pomoć, ali i vraćaju njihove karmičke dugove. Tog dana se dolazi do tajnih izvora znanja. Znanje – time treba da se bavi čovek, rođen u ovom danu. Njegov zadatak je rad sa znanjima. Ukoliko je čovek koristoljubiv, mogućeje da oboli od raka. Kod muškaraca- oboljenje prostate.