Posna jela Riba i Plodovi mora Ukusni Zalogaji

Riblji specijalitet sa grejpom

Posna trpeza.

SASTOJCI ZA RIBLJI SPECIJALITET SA GREJPFRUTOM:

  • 150 g fileta deverike bez kože,
  • 150 g fileta bakalara bez kože,
  • 150 g fileta brancina bez kože,
  • 1 grejpfrut,
  • 3 glavice mladog luka,
  • 1 limun,
  • veza vlašca,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so,
  • biber.

RIBLJI SPECIJALITET SA GREJPFRUTOM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Sve tri vrste ribljih fileta isecite na male kocke i stavite u činiju.
  2. Posolite i pobiberite, prelijte sokom od limuna, promešajte, prekrijte folijom i ostavite da se hladi u frižideru.
  3. Oljuštite grejp, razdvojite kriške i uklonite kožice.
  4. Pulpu isecite na kockice i ostavite u frižideru. Mladi crni luk oljuštite i sitno iseckajte.
  5. U većoj činiji pomešajte iseckane filete, ulje, grejp i crni luk, posolite i pobiberite i začinite uljem.
  6. Pospite seckanim vlašcem i poslužite uz vruć tost hleb.

Izvor: http://www.posnajela.rs/