Posna jela Ukusni Zalogaji

Posne sarmice od vinovog lista

Post je u toku.

SASTOJCI ZA POSNU SARMU OD VINOVOG LISTA:

  • 30-40 vinovih listova,
  • 1 šolja pirinča,
  • 1 šargarepa (urendana),
  • 1/2 kg crnog luka (iseckanog),
  • ulje,
  • 1 krompir (urendan),
  • 50 g sojinih ljuspica (poparenih),
  • 50 g suncokreta (samlevenog),
  • so,
  • biber,
  • aleva paprika.

POSNA SARMA OD VINOVOG LISTA SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  • Vinovo lišće preliti vrelom vodom i ostaviti u posudi da omekša.
  • Zasebno na šporetu zagrejati ulje, dodati luk i sve propržiti.
  • Staviti alevu papriku i dodati bareni pirinač i sve ostale pobrojane sastojke.
  • Doterati ukus filu po želji.
  • Posudu u kojoj će se sarma kuvati naliti uljem, staviti neki list odozdo, pa ređati pažljivo zavijene sarme.
  • Kada sve sarme zavijemo i poređamo u posudu, odozgo prekriti vinovim lišćem, pritisnuti blago velikim poklopcem, naliti vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri.
  • Zapržiti sarmu zaprškom sa malo brašna, ali bez aleve paprike. Izvor: http://www.posnajela.rs/