O nama

Portal Zemlja.rs i udruženje građana „Zemlja“

Svesni smo da nasi današnji  izbori utiču na to kakav svet  ostavljamo budućim generacijama. Svesni smo značaja očuvanja prirodnih resursa i kako ono što danas činimo ostavlja posledice u budućnosti. Uništavanjem prirodnih resursa uništavamo svoje postojanje jer je čovek neodvojivi deo prirode.

Zaljubljeni smo u prirodu i zalažemo se za život u skladu sa njom a ne protiv nje. Čovek  kao njen neodvojivi  deo je onaj od koga najviše zavisi budućnost prirodnih resursa i njeno očuvanje. Svesni smo da svaki pojedinac svojim malim korakom čini veliki korak u očuvanju onoga što je priroda podarila čoveku.

Zanima nas kako živeti zdravije u današnjem svetu, kako se hraniti kvalitetnije a da ne opterećujemo sopstveni budžet? Kako nabaviti zdravo seme, uzgajati sopstvenu zdravu baštu i postati proizvođač zdrave hrane? Kako doći do organskih prozvođača i njhovih proizvoda? Kako pametno iskoristiti obnovljive prirodne resurse a ne štetiti prirodnom balansu?

Portal Zemlja.rs je nastao 2012 godine a udruženje građana „Zemlja“ 2014 godine zahvaljujući velikom zalaganju i svakodnevom angažovanju celog Zemlja tima. Mi okupljamo sve ljubitelje ekologije, zaštite životne sredine, zdrave ishrane, organske i biodinamičke hrane kao i pojedince i udruženja koji žele da doprinesu promociji vrednosti zdravog načina života u opšte.

Pravni okvir rada:

Zemlja.rs portal je nezavisna, nevladina i neprofitna internet prezentacija osnovana 2012 godine.

Udruženje građana „Zemlja“ je nezavisna, nevladina i neprofitna organizacija, registrovana od aprila 2014. godine u Novom Sadu u skladu sa zakonodavstvom republike Srbije.

Naša misija:

  • Udruženje građana „Zemlja“  i portal Zemlja.rs promovišu i podržavaju zaštitu životne sredine i održivi razvoj na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.
  • Udruženje građana „Zemlja“  i portal Zemlja.rs aktivno štite životnu sredinu, promovišu principe održive proizvodnje i potrošnje.
  • Udruženje građana „Zemlja“  i portal Zemlja.rs pružaju podršku lokalnim zajednicama, nevladinim organizacijama, poslovnim i pojedincima za održivi i ruralni razvoj.

Aktivni projekti:

  1. Zelena Mapa Srbije (projekat online mapiranja organskih i biodinamičkih proizvođača u republici Srbiji je projekat koji je stalno u toku.
  2. Zelena Lista Srbije (Rangiranje organskih i biodinamičkih proizvođača u republici Srbiji je istraživanje u cilju utvrđivanja kvaliteta organske i biodinamičke proizvodnje i proizvoda u Srbiji)
  3. Hrana koju volimo (istraživanje o problemima, koji iz perspektive organskih potrošača zahtevaju hitno rešavanje)

Dokumenti:

Budi u toku! Zemlja Magazin na vašu e-poštu.

Odaberi listu(e):

Zemlja.rs – Najnovije zelene i zdrave vesti iz zemlje i regiona

www.zemlja.rs

info[at]zemlja[dot]rs